Helppo nakkipasta
Nakkipasta yllättää helppoudellaan ja maku on takuuvarma 5/5. Tähän pastaan kannattaa valita laadukkaita kuorellisia nakkeja, jotka säilyttävät mehukkuutensa.
Enpä vielä jokin aika sitten olisi uskonut, että nakit ja pasta sopivat näin hyvin yhteen. Ilmeisesti kyseessä on myös melko suosittu ruoka, mitä en enää ihmettele sen helppoden ja maun vuoksi. Nakit ruskistetaan pannulla ja joukkoon lisätään sipulia sekä kermaa. Mausteeksi riittää timjami, mustapippuri ja suola. Kastikkeen joukkoon sekoitetaan keitetty pasta ja ruoka on valmis.
Sen verran yksinkertaisesta ruoasta on kuitenkin kyse, että nakeiksi kannattaa valita mahdollisimman laadukkaat. Itse suosin kuorellisia, sillä ne säilyttävät mehukkuutensa paistettaessa. Annoksen päälle voisi lisätä vielä hieman parmesanraastetta, mutta toimii hyvin ilmankin.
Helppo nakkipasta
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- spagettia
- 400 g
- kuorellisia nakkeja
- 1
- sipuli
- 1 tl
- öljyä
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1 tl
- timjamia
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
- 1/4 tl
- suolaa
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
Paloittele nakit ja ruskista niitä pannulla tilkassa öljyä.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli pannulle ja kuullota pehmeäksi.
Lisää kuohukerma, timjami, mustapippuri ja suola. Kiehauta ja lisää valutettu pasta.
Nauti heti!
Lisäksi Paprikaa kuullotettuna ja neitsytöliiviöljyä ja pinnalle persiljaa.
Maukasta.Toimii myös kokojyvä makaronin kanssa.
Varmasti maukas lisä! Tätä nakkipastaa onkin helppo tuunata vaikka millä kasviksilla 🙂
Pakkohan tätä on tehdä, taitaa olla pitkästä aikaa ensimmäinen ohje johon löytyy kaikki aineet omista kaapeista.
Mahtavaa! 🙂