Helppo mustikkakakku

Mehevä mustikkakakku on helppo tapa nauttia pienestäkin mustikkasaaliista. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mustikoilla!

mustikkakakku

Tämä mustikkkakakku on täydellinen kahvipöytään. Se on jotain perinteisen kahvikakun ja mustikkamuffinssin väliltä ja toimii mainiosti myös ilman kermavaahtoa. Kuorrutettuna kakku kannattaakin syödä parin päivän sisään, sillä kermavaahto ei kestä pitkää säilytystä.

Tämä helppo mustikkakku valmistetaan irtopohjavuokaan, mutta se onnistuu myös noin 1,5 litran vetoiseen rengasvuokaan. Kakkutaikina maustetaan ripauksella kardemummaa, joka sopii mielestäni jokaiseen leivonnaiseen ja varsinkin mustikoiden kanssa se on oiva makupari.

Käy katsomassa myös muut herkulliset mustikkareseptit. 

mustikka

Helppo mustikkakakku

Ainekset (8 annosta)

150 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2
munaa
3,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kevytmaitoa
3 dl
mustikoita
Lisäksi
2 dl
vispikermaa
2 dl
mustikoita koristeluun
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 50 min

Tee näin:

Pingota irtopohjavuoan (Ø 22-23 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseosta ja maitoa taikinaan vuoron perään. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää lopuksi mustikat nopeasti sekoittaen.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 50–60 min. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Koristele mustikoilla.

ruoka kakut marjat leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *