Helppo ja nopea kurpitsainen uunimunakas

Kaupallinen yhteistyö: Apetina

Kurpitsakauden maukkain uunimunakas on täynnä täyteläistä makua ja saa parikseen fetaa aurinkokuivattujen tomaattien kera.

frittata

Loppusyksy on kurpitsoiden aikaan, joten ajattelin valmistaa niistä jotain simppeliä ja helppoa, joka saattaisi helposti löytää tiensä myös niiden lautasille, jotka eivät ole vielä kurpitsaa kokeilleet. Kurpitsoista suosikkejani ovat myskikurpitsa ja hokkaidokurpitsa, joita on tällä hetkellä hyvin tarjolla kaupoissa ja varmasti osa teistä on kasvattanut niitä myös itse. Olen tänä syksynä valmistanut kurpitsasta makeaa Nutella-kurpitsajuustokakkua ja mausteisia bruschetta-leipiä, joten ajattelin tällä kertaa kokeilla jotain hieman arkisempaa. Tähänkin ruokaan valmistin silti kurpitsan paahtamalla sen kuutioituna pannulla, koska mielestäni paahdettu kurpitsa on vain niin älyttömän hyvää.

apetina aurinkokuivatut tomaatit

Kurpitsa-feta frittata on italialaistyyppinen uunimunakas, johon kurpitsa tuo todella täyteläistä makua. Frittatan ideana on paistaa sen “lisukkeet” ensin pannulla ja tämän jälkeen valuttaa pannulle munakasmassa, joka on maustettu esimerkiksi yrteillä. Itse käytin myskikurpitsan kaverina Apetina Snack aurinkokuivatut tomaatit –juustopaloja, joiden maukkaan öljyn käytin myskikurpitsan paistamiseen. Paketin sisältämän juuston sekä aurinkokuivatut tomaatit yrtteineen laitoin munamassan sekaan. Suolainen fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit yrtteineen toivat kivaa vastapainoa täyteläiselle kurpitsalle. Mukaan sujahti myös salviaa, joka sopi mielestäni loistavasti mukaan tuomaan hieman italiaista lisäpotkua. Lopuksi valutin munakasmassan paistettujen kurpitsojen päälle ja sujautin tekeleen uuniin noin vartiksi, kunnes massa oli hyytynyt.

Suosittelen kokeilemaan uunimunakkaan valmistusta, sillä se on helppo valmistaa ja ruokaan saa helposti sujautettua reilusti kasviksia ja munista ja juustosta saa mukavasti proteiinia. Loistava kiireisen arjen helppo ruoka tai viikonlopun nopea päivällinen!

Jos etsit lisäinspiraatiota maukkaiden kasvisruokien valmistamiseen, niin käy tutustumassa Ahmi kasviksia –teemasivustolla, josta löydät reseptejä niin arkeen kuin juhlaan: https://www.meillakotona.fi/teemat/ahmi-kasviksia.

Kurpitsa-feta frittata

Ainekset (4 annosta)

6 kpl
kananmunia
1/2 tl
suolaa
500 g
myskikurpitsaa (kokonainen n. 700g )
100 g
Apetina Snack aurinkokuivatut tomaatit
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1
chili
10
salvianlehteä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Kuori myskikurpitsan pinta ja kuutioi se noin 1 x 1 cm paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.

Kaada uuninkestävälle paistinpannulle Apetina Snack aurinkokuivattutomaatti -paketin öljy ja kuumenna se. Paista öljyssä myskikurpitsapalat ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja chili. Paista kunnes kurpitsa on hieman pehmentynyt. Mausta hienonnetulla salvialla, suolalla ja mustapippurilla.

Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon suola sekä Apetina Snack aurinkokuivatut tomaatit pakkauksen sisältö. Kaada kananmunaseos kurpitsapalojen päälle ja sekoita hieman. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes se on täysin hyytynyt.

Kommentit (1)
  1. Wau, mikä blogi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *