Helpot kesäkurpitsapyörykät tomaattikastikkeessa

Nopeasti valmistuvat kesäkurpitsapyörykät kypsennetään uunissa tomaattikastikkeessa. Nämä mehukkaat pyörykät maistuvat parhaalta pastan kanssa.

kesäkurpitsapyörykät

Kesäkurpitsasta saa valmistettua yllättävän hyvät kasvispyörykät. Mitään raaka-aineita ei tarvitse esikypsentää , jolloin ruoka valmistuu nopeasti ja pienellä tiskimäärällä. Raastetun kesäkurpitsan ja fetaan joukkoon sekoitellaan kaikki muut ainekset ja taikinan annetaan levätä hetken aikaa, jotta korppujauho imee kesäkurpitsasta muodostuvan nesteen.

Kesäkurpitsapyörykät kypsennetään pizzakastikkeessa uunivuoassa, mutta yhtä hyvin ne voisi paistaa pannulla tilkassa oliiviöljyä. Pizzakastikkeessa kypsennettynä ne säilyttävät mehukkuutensa, eikä ruoka vaadi sen kummempaa hellan vieressä vahtimista. Pizzakastikkeen voi myös korvata tomaattimurskalla, silloin joukkoon kannattaa sekoittaa hieman suolaa, sokeria, basilikaa ja oreganoa, niin kastike ei jää mauttomaksi.

Ruoka on oikeastaan melko italialainen, niin seuraksi sopii parhaiten pasta. Valmiin annoksen päälle voisi vielä raastaa parmesania, mutta toimii se ihan näinkin.

Katso myös: Kesäkurpitsa – parhaat reseptit

Kesäkurpitsapyörykät tomaattikastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

500 g
kesäkurpitsaa
200 g
fetajuustoa (pala)
1,5 dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 rku
lehtipersiljaa tai basilikaa
1-2
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
400 g
pizzakastiketta (Mutti)
1 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Raasta kesäkurpitsat ja fetajuusto karkealla terällä isoon kulhoon. Voit säästää 1/4 osan fetajuustosta vuoan päälle koristeeksi.

Lisää joukkoon korppujauhot ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Mausta seos sitruunamehulla, hienonnetulla basilikalla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon myös suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

Kaada pizzakastike voideltuun uunivuokaan ja pyörittele taikinasta pyöryköitä kastikkeen päälle.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *