Helpot juustokakkumuffinit

Pienet annoskokoiset juustokakkumuffinit valmistuvat hetkessä suoraan muffinipellillä! Laita jokaisen kolon pohjalle kaurakeksi, kaada juustokakkumassa vuokaan ja paista.

juustokakkumuffinit

Pienet annoskokoiset juustokakut sopivat pääsiäiseen täydellisesti. Jäähdytetyt juustokakkumuffinit koristellaan esimerkiksi suklaaraidoin ja pienillä suklaamunilla.

Superhelppojen juustokakkumuffinien valmistus aloitetaan juustokakkumassasta, joka syntyy tuorejuustosta, ranskankermasta, munista ja sokerista. Käytännössä tämä on ihan sen tavallisen paistettavan juustokakkun massa, mutta se toimii mainiosti myös pienemmässä koossa. Muffinipelti voidellaan huolella ja jokaisen kolon pohjalle laitetaan yksi kaurakeksi – pohjan valmistus ei voisi olla tämän helpompaa. Päälle kaadetaan juustokakkumassa ja pelti 175 asteiseen uuniin noin 30–35 minuutiksi. Kypsymistä kannattaa tarkkailla, jotta muffinit eivät pääse kuivahtamaan.

Juustokakkumuffinit on hyvä jäähdyttää huolella ennen niinden poistamista vuoasta. Ne irtoavatkin parhaiten jääkaappikylmänä kevyesti veitsellä irrottaen. Tämän jälkeen on koristelun vuoro. Sulatin pinnalle muutamat raidat maitosuklaata ja koristelin pääsiäiseen sopivin koristein eli pienillä suklaamunilla. Toki päälle sopii melkeinpä mitä tahansa – tuoreet marjat voisi olla myös toimiva vaihtoehto!

juustokakkumuffinit

Nopeat juustokakkumuffinit

Ainekset (12 annosta)

600 g
tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
4
munaa
1,5 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
12 kpl
kaurakeksejä
2-3 rkl
voita vuoan voiteluun
Koristelu
50 g
maitosuklaata
100 g
pieniä suklaamunia
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Pehmennä tuorejuusto vatkauskulhossa kierrevatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, munat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.

Voitele muffinipelti ja lisää jokaiseen koloon yksi kaurakeksi. Kaada massa keksien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Tarkkaile paistumista loppuvaiheessa. Ne ovat valmiita, kun massa on kokonaan hyytynyt.

Jäädytä pelti huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin kevyesti kelmulla peitettynä. Irrota hyvin jäähtyneet muffinit koloista veitsen avulla.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta muffinien päälle raitoja. Koristele pienillä suklaamunilla.

ruoka leivonnaiset makeat-leivonnaiset paasiainen
Kommentit (2)
  1. Näyttää hyviltä! Mitä kaurakeksejä olisi hyvä käyttää?

    1. perinneruokaa prkl
      2.8.2023, 15:40

      Moi! Nyt en kyllä yhtään muista merkkiä. Kannattaa melkeimpä mitata muffinssipellin kolon pohja. Se keskikokoinen kaurakeksi oli ehkä juuri passeli, joita myydään sellaisessa pötkössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *