Havaijin pasta
Havaiji-pizzan makuinen pasta on arkiruokaa parhaimmillaan. Ananas ja kinkku toimivat aina!
Rakastettu Hawaiian pizza, suomalaisittain havaiji-pizza, on varmasti kaikille tuttu maku. Myöskin kinkku-ananaspasta, johon tulee yleensä lisäksi homejuustoa. Tämän pastan makumaailma pyörii enemmänkin tuon tutun pizzan ympärillä ja mielestäni lopputulos onnistui erittäin hyvin. Oreganolla ja tomaattipyreellä on varmasti osuutta asiaan – ovathan ne yleisimmät täytteet.
Uskoisin, että tätä tulee tehtyä myös toistekin, vaikka ihan vain pizzan himoon. Lämmin suositus!
Havaijin pasta
Ainekset (3 annosta)
- 200 g
- pastaa
- 1
- sipuli
- 2-3
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- tomaattipyree
- 1 tl
- oreganoa (kuivattua)
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 2 dl
- ruokakermaa
- 200 g
- palvikinkkua
- 140 g
- ananasviipaleita (1 purkki)
- 50 g
- parmesan
- 1/4 rku
- basilikaa
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipulit ja kuullota niitä paistinpannulla öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattipyre ja anna hautua hetki.
Lisää joukkoon oregano, mustapippuri ja ruokakerma.
Leikkaa palvikinkku suikaleiksi ja ananasrenkaat paloiksi. Lisää ne pannulle. Anna seoksen hautua hetki.
Yhdistä kastike ja keitetty pasta. Lisää annoksen päälle halutessasi parmesania ja tuoretta basilikaa.