Halloweenin karmeat naamakeksit

Nämä halloweenkeksit onnistuvat kaikilta. Oikeastaan ne onnistuvat sitä paremmin, mitä huonompi leipuri olet!

 

Tarkoituksena oli leipoa mahdollisimman epämääräiset keksit, jotka samalla olisivat sopivan karmivat halloween-juhliin. Mielestäni lopputuloksesta tuli aivan mahtava ja kaiken lisäksi nämä olivat todella helpot valmistaa. Mikäli aikaisemmat halloween-leipomukset eivät olisikaan menneet putkeen, niin lupaan, että näissä onnistut varmasti.

Keksien taikina on aika perus suklaakeksi, jossa joukossa on myös kaurahiutaleita tuomaan rakennetta. Puolukat sen sijaan purskahtelevat kypsyessään ja saavat hauskan vaikutelman. Kekseihin painellaan Avec-karkeista silmät ja salmiakista tai laksritsasta suu.

 

Heti uunista tultua kekseihin laitetaan pienet palat salmiakkia silmiin. Mitä epämääräisemmin nekin asettelee, sitä hauskemmat katseet keksit saavat! Keksien jäähdyttyä pursotetaan pienet hampaat tomusokeri-vesiseoksella. Laitoin pikeerin pieneen minigrippussiin ja leikkasin kulmaan pienen reiän. Lopuksi viimeistelin keksit puolukkasurvoksella. Ihan vain puolukat kuppiin ja mikroon hetkeksi aikaa, jotta puolukoiden rakenne rikkoutuu. Lusikoi seosta silmien alle ja hieman suupieliin.

 

Muistatko vielä parin vuoden takaiset sormikeksit, jotka aiheuttivat hämmennystä. Kokeile myös herkullista kurpitsapiirakkaa tai juustokakun ja kurpitsapiirakan yhdistelmää Butterfinger-patukkamurskalla!

Halloweenin karmeat naamakeksit

Ainekset

100 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 kpl
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
150 g
tummaa suklaata
1 dl
puolukoita
Koristeluun
32 kpl
Avec-karkkeja
16 kpl
salmiakkia
1/2 dl
puolukoita
1 dl
tomusokeria
1-2 tl
vettä

Tee näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokereita sähkövatkaimella vaahdoksi.
  2. Lisää muna, vatkaa seos hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan.
  3. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää ne taikinaan. Sekoita.
  4. Jaa taikina 16 osaan ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Painele noin 1 cm paksuisiksi. Lisää silmät Avec-karkeista ja salmiakkisuu.
  5. Paista keksit uunin keskiosassa 175 asteessa 15-17 min tai kunnes kypsiä.
  6. Leikkaa salmiakista pieniä silmänmustuaisia ja laita ne heti kekseihin niiden uunista tultua.
  7. Jäähdytä keksit ja valmista pikeeri tomusokerista ja vedestä. Laita pieneen pussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Pursota kekseille hampaat.
  8. Laita mikroon puolukat ja survo ne. Koristele puolukkasurvoksella silmien aluset.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *