Ellen Svinhufvud -pallerot

Nopeat leivokset, jotka maistuvat samalta kuin Ellen Svinhufvud -kakku. Sisällä marenkia ja herkullista kahvi-voikreemiä. Lopuksi nämä herkkupallerot kieritellään vielä paahdetuissa mantelilastuissa.

Ellen Svinhufvudin kakku on todella makeaa, mutta niin hyvää. Mieleeni tuli kokeilla tehdä sitä kuitenkin hieman erilaiseen muotoon. Samalla kokeilin myös voisiko kakun pohjan korvata valmiilla kaupoista löytyvillä marengeilla. Vanhan blogin puolella on resepti perinteisempään muotoon, mikä toimii erittäin hyvin.

Haastavin vaihe on valmistaa kahvi-voikreemi, mutta sekin on melko yksikertainen. Siinä melkeimpä kannattaa käyttää sähkövatkainta, jotta massan saa varmasti tasaiseksi, eikä se pääse juoksettumaan. Kreemin valmistus aloitetaan keittämällä kupillinen kahvia. Käytin tähän vahvaa espressoa, sillä voimakas kahvin maku istuu näihin erittäin hyvin. Joukkoon sekoitetaan sokeri ja kerma, sitten annetaan jäähtyä hieman. Kahvia kaadetaan huoneenlämpöisen voin joukkoon vähän kerrallaa voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki on täysin sekaisin. Lopuksi mantelijauhe.

Tasangon marenki sopii mielestäni parhaiten tähän käyttötarkoitukseen, ne ovat juuri sopivan kokoisia ja sopivan matalia. Kaksi pikkumarengia yhdistämällä saa miltei pyöreän leivonnaisen, mikä on helppo kuorruttaa kahvi-voikreemillä ja pyöritellä lopuksi paahdetuissa manteleissa.

 

Ellen Svinhufvud -pallerot

Ainekset

120 g
pieniä marenkeja
täyte
2 1/2 rkl
sokeria
3/4 dl
kahvia
3/4 dl
kuohukermaa
150 g
voita
50 g
mantelijauhetta
pintaan
100 g
mantelilastuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista kahvi-voikreemi sekoittamalla sokeri kuumaan kahviin ja jäähdytä kylmäksi. Lisää kerma. Vatkaa seos ohuena nauhana huoneenlämpöiseen voihin, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhettu manteli loppuvaiheessa.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin paahteisiksi ja jäähdytä.

Lisää lusikallinen kahvi-voikreemiä pikkumarenkien väliin. Pinnoita marengit kreemillä veitsen avulla ja kierittele paahdetuissa mantelilastuissa. Laita leivokset muffinivuokiin. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (1)
  1. Mallaspulla
    6.12.2016, 09:01

    Hih, taas olemme ihan samojen leipomusten äärellä 😉 Minulla työn alla oli ihan kokonainen Ellen ja meinasi tuskaa teettää saada kahvikreemi onnistumaan. Syynä saattoi olla (tosin ohjeen mukaan) täysin kylmä kahvi-kermaseos, joka ei millään olisi halunnut sekoittua voihin. Työvoitto lopulta! Nuo pallerot ovat mainio Ellen 2.0-idea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *