Broilerin lehtipihvit

Ohueksi nuijittu broilerin rintafilee paistuu pannulla muutamassa minuutissa. Tarjoa pihvi yrttivoin ja ranskalaisten kanssa.

broilerin lehtipihvi

Arkinen broilerin rintafilee muuttuu hetkessä juhlavammaksi, kun sen nuijii ohueksi pihviksi. Broilerin lehtipihvi paistuu muutamassa minuutissa pinnalta rapeaksi, mutta jää sisältä mukavan mehukkaaksi. Pihvin seuraksi valmistin yrittivoin, joka toimii herkullisena kastikkeena lihalle. Sitä ei tarvitse valmistaa kovinkaan paljoa, sillä se sisältää paljon makuja!

Pihvin seuraksi paistoin uunissa ranskalaisia, mutta seuraksi sopii melkeinpä mikä tahansa lisäke pastasta riisiin. Tänään teki mieli hirveästi ranskalaisia, eikä uunissa valmistettuna ne sisällä kovinkaan paljon ylimääräistä rasvaa, joten miksi ei. Lisäksi pannulla paistui pari kirsikkatomaattiterttua, ne ovat mielestäni kiva lisäke kaikille ruoille, eivätkä vaadi sen kummempaa valmistusta. Kokonaisuutena annos toimi erinomaisesti!

broilerin lehtipihvi

Broilerin lehtipihvit

Ainekset (3 annosta)

3 kpl
broilerin rintafileitä (600g )
1 rkl
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
Yrttivoi
50 g
voita
1/2
valkosipulinkynsi
1-2 rkl
basilikaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
300 g
kirsikkatomaatteja
500 g
ranskalaisia
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista ensin yrttivoi. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika mahdollisimman pieneksi veitsellä. Lisää ne huoneenlämpöisen voin joukkoon. Mausta yrttivoi ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kääri voi kelmuun ja laita se pakastimeen.

Nuiji broilerin rintafileet kelmun välissä noin 0,5 cm paksuisiksi pihveiksi lihanuijalla. Kuumenna pannulla öljy ja paista pihvit yksitellen kypsiksi molemmin puolin. Tähän kuluu aikaa noin 2 min.

Paista pannulla lisäksi kirsikkatomaatteja ja valmista ranskalaiset uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi yrttivoi ja tarjoa se pihvien kanssa.

 

ruoka kanaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *