Aperol Spritz -tiramisu

Kesän herkullisin jälkiruoka maistuu Aperol Spritz -drinkiltä. Tee tiramisu tekeytymään jo edellisenä päivänä ja koriste tuoreella appelsiinilla. Tämä on ohittamaton herkku!

aperol spritz tiramisu

Aperol Spritz hulluus iski taas ja sen johdosta syntyi kesän herkullisin jälkiruoka! Yksinkertaistin reseptiä niin paljon, että jäljelle jäi vain 5 raaka-ainetta. Tämän herkun valmistukseen tarvitaan pohjaksi savoiardi-keksejä, eikä niitä tarvitse kostuttaa erikseen tässä reseptissä.

Täytteeksi tarvitaan mascarponejuustoa, johon sekoitellaan melko reippaasti proseccoa. Tuoreuustomassasta saa tulla melko löysää, sillä se mehevöittää keksit pehmeäksi kakkupohjaksi. Tuorejuustomassa on melko hapokasta, mutta kokonaisuudessa se toimii loistavasti! Lisäksi tarvitaan appelsiinimarmeladia ja se maustetaan Aperolilla! Savoiardi-keksit ja täytteet ladotaan vuokaan kerroksittain ja vuoka nostetaan jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Paras lopputulos syntyy, kun tiramisun antaa maustua rauhassa ja nauttia vasta seuraavana päivänä. Aperol Spritz -tiramisu säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Tämä on varma jälkiruoka juhannuksen viettoon! Kannattaa silti muistaa, että tässä jälkiruoassa on alkoholia, joten se ei sovi kaikille.

aperol spritz tiramisu

Aperol Spritz -tiramisu

Ainekset (6 annosta)

200 g
Savoiardi-keksejä
2,5 dl
Proseccoa tai muuta kuivaa kuohuviiniä
500 g
mascarponejuustoa
350 g
appelsiinimarmeladia (Pirkka)
1,5 dl
Aperolia
1
appelsiini koristeluun
2 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Sekoita pallovatkaimella mascarponejuusto ja kuohuviini keskenään. Sekoita toisessa kulhossa appelsiinimarmeladi ja Aperol.

Lado puolet Savoiardi-kekseistä pyöreään tarjoiluastiaan (Ø 26 cm). Levitä päälle puolet kuohuviinillä maustetusta mascarponesta ja puolet Aperolilla maustetusta appelsiinimarmeladista. Lisää toinen kerros keksejä ja loput täytteistä.

Nosta Aperol Spritz -tiramisu jääkaappin peitettynä tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla.

ruoka kakut juomat jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *