Tacomaustettu makaronilaatikko
Makaronilaatikko on hyvää kotiruokaa ja pienillä lisäyksillä se nousee aivan uudelle tasolle. Lupaan, että tämä on paras makaronilaatikko, jota olet koskaan maistanut!
Makaronilaatikko on varmasti sellainen ruoka, johon en kyllästy koskaan. Enkä varmasti tähän versioon, joka meni heti heittämällä kärkeen. Tämän makaronilaatikon salaisuus on tacomauste eli sellainen pussi, jolla maustetaan jauheliha tacoja varten – melko yksinkertaista siis. Lisäksi jätin kananmunan kokonaan pois ja korvasin sen voimakkaan makuisella sulatejuustolla. Näin makaronilaatikon rakenne pysyy pehmeänä, eikä se liimaudu yhdeksi klöntiksi jäähtyessään ja tietysti sulatejuusto tuo myös lisää täyteläistä makua. Tähän reseptiin palaan varmasti uudelleen!
Tacomaustettu makaronilaatiko
Ainekset (6 annosta)
- 400 g
- makaronia
- 400 g
- naudan paistijauhelihaa
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- paprika
- 1 pss
- tacomaustetta
- 1 tl
- suolaa
- 7 dl
- kevytmaitoa
- 250 g
- sulatejuustoa (voimakas)
Tee näin:
Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paprika. Mausta tacomausteella ja suolalla.
Kiehauta kattilassa maito ja sulata joukkoon sulatejuusto.
Sekoita makaronit ja jauheliha keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle maitoseos.
Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tacomausteessa on jo itsessään aikamoinen määrä suolaa, samoin sulatejuustossa. Tuo lisätty teelusikallinen suolaa on siis aika huh. Taidan kokeilla ilman – resepti vaikuttaa muuten kivalta 🙂