Jallumantelitäytepulla
Pullahullun ystäväni Emmin reseptillä valmistetut pullat ovat mitä parhaimpia. Voit valmistaa jallumantelitäytettä kaikenlaisiin pulliin, kokeile esimerkiksi pikkupullien täytteenä tai bostonkakussa.
Ainekset (2 annosta)
- 4 dl
- kevytmaitoa
- 50 g
- hiivaa
- 1
- kananmuna
- 2 dl
- sokeria
- 2 rkl
- kardemummaa
- 2 tl
- suolaa
- 14 dl
- vehnäjauhoja
- 200 g
- voita
- Täyte
- 50 g
- voita
- 1/2 dl
- sokeria
- 1
- kananmuna
- 1 1/2 dl
- mantelijauhetta
- 1/2 dl
- jaloviinaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- Lisäksi
- 1
- kananmuna
- 4 rkl
- raesokeria
- 4 rkl
- mantelilastuja
Tee näin:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma. Lisää jauhot vähitellenja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksikertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Valmista täyte vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää mantelijauhe ja mausta jaloviinalla sekä vaniljasokerilla.
Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 x 30 cm:n levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, jotta siihen muodostuu kolme yhtä suurta osaa. Leikkaa reunimmaiset osat 1,5 cm:n paksuiksi sormiksi.
Leivitä puolet täytteestä keskelle. Taittele ”sormet” vuoron perään ristikkäin. Aloita taittelu pitkon päästä.
Kohota pitkoa noin 30 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria sekä mantelilastuja. Paista pullaa 185 asteessa 25–30 minuuttia.