Syksy saa näkyä sisustuksessa

 

 

Ensimmäinen syksy talollamme! Vaikka tavallaan on haikeaa, että pitkä kuuma kesä on jo takanapäin, toisaalta viilenevissä päivissä on myös paljon hyvää. Jollain tavoin tuntuu, että nyt pääsemme vasta oikein kunnolla kokeilemaan elämää talon sisätiloissa. Kesällä vietimme suurimman osan päivistä rantalaiturilla auringossa tai vedessä kylpien tai sitten pihassamme grillaten. Nyt uuden, viileämmän vuodenajan saavuttua on ihanaa käpertyä uuteen kotiin ja fiilistellä sieltä käsin ikkunoista näkyviä lumoavia syysmaisemia: pihan puiden väriloistoa, hiljentynyttä (usein sumuista) järveä sekä syksyistä, seesteistä taivasta.

Sisustaminen talossa on vielä edelleen kesken, ja jollain tavalla tuntuu, että juuri nyt saan inspiraatiota väreihin ja tunnelmaan juurikin syksystä. Vaikka meillä on paljon sinisävyistä, olen sen rinnalla uskaltautunut kokeilemaan pienissä määrin minulle aivan uusia värimaailmoja: burgundia, oranssia, kultaista ja tumman vihreää. Syys saa siis luvan kanssa näkyä kotona! Äidilleni nauroin, että olen varmaan tullut johonkin tiettyyn ikään, sillä hänen kodissaan ja vapaa-ajan talossaan on jo pitkään ollut juuri näitä värejä hyvinkin hallitsevasti.

Napsin muutamia kuvia tiloista, joissa syksyisiä värejä meille pilkahtaa. Yläkerran aulaan löytyi ihana, rouhea perheen vanha kelim-matto, jonka viininpunaisesta ja vihreästä inspiroituneena hankin sohvatyynyiksi korallin ja vanhan roosan värisiä ihanuuksia Hemtexistä (jossa on muuten aivan älytön määrä kivoja, puuvillaisia koristetyynyjä). Samoin uudet kynttilät ja tuikkukupit ovat yhtä punaisia, kuin pihan vaahteranlehdet. Haaveilen tilaan jotakin kullan tai messingin väristä lamppua ja jonkinlaista tarjoiluvaunua tai sohvapöytää hieman itämaisella/marokkolaisella tvistillä.

 

 

 

Alakeran kirjastohuoneeseen hankin vaaleanpunaisten tekstiilien seuraksi tummanvihreitä kynttilöitä ja pienen, vihreän lasimaljakon. Tämäkin väripari toimii musta ihanasti. Tumma vihreä tuo jollain tavoin jo joulun mieleen.

 

 

Olohuoneessa parasta syysfiilistä luo tietysti kakluuni, jossa tuli rätisee iloisesti usein niin viikonloppuaamuisin kuin -iltaisinkin. Voisin istuskella tulen ääressä tuntikaupalla, mutta vauva vaatii äitiä  tasaiseen tahtiin muuhun puuhaan J

 

 

Eteisverannan nurkkaan saimme ystäviltämme tupaantuliaslahjaksi ihanan lasipallerolyhdyn (terkkuja <3), ja sen sisään syksyn väreissä loistavan kynttilän. Oranssin sävyt sointuvat kivasti myös sinivalkoisen lattian kanssa! Lyhty saa nyt ilahduttaa meitä koko pitkän talven aina astuessamme sisään uuteen kotiin. Saapa nähdä, mitä muuta syksyistä tulee vielä hankittua kotiin…

 

 

 

Kauniita syyshetkiä viikkoosi!

 

-Henna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *