Syksy saa näkyä sisustuksessa

Syksy – mikä ihana syy päivittää kodin sisustusta pienin, helpoin keinoin. Tänä vuonna ruska on ainakin täällä maalla ollut upeampi kuin vuosiin: väriloiston ja sadonkorjuun antimia on ollut hauskaa tuoda myös sisään kotia koristamaan. Mikä parasta, koristeet eivät maksa mitään, ja niitä kerätessä saa aimo annoksen syksyisen metsän tuoksuja ja raitista ilmaa sisuksiinsa.

Tässä viisi vinkkiäni, kuinka tuon ripauksen syksyä kotiin.

  1. Suloiset sienet. Metsät ovat täynnä sieniä. Olen itse vasta aloittelemassa sienten poimintaa, ja niiden tunnistamista, mutta keittiön lasipurnukat ovat jo saaneet täytteekseen maukkaita, kuivattuja metsäsieniä. Kuivatut sienet näyttävät ihanilta vanhanaikaisissa purnukoissa vaikkapa keittiön avohyllyllä.
  2. Näyttävät koristekurpitsat. Mitä värejä ja muotoja! Kasvata itse tai osta syysmarkkinoilta näitä kuivattuja ihanuuksia. Hyvin kuivattuina ne saattavat säilyä jopa muutaman syksyn hyvinä. Meillä kurpitsoita pidetään rennosti koristeina sohvapöydällä, tai teen niistä asetelmia kynttilöiden kanssa. Lue lisää vinkkejä täältä!

3. Koreat kuivakukat. Näitä en ole itse kasvattanut, vaan bongasin ne markkinoilta. En voinut vastustaa tätä auringonkeltaista kimppua. Kuvasin sen blogiin vielä “tuoreena”, mutta nyt se on pimeässä komerossa kuivumassa kuivakimpuksi. Kuiva- ja tekokukat ovat muutenkin nyt sisustuksessa trendikkäitä – bongaa täältä näyttävät asetelmat, ja kokeile itse!

4. Omput, omput ja omput. Meillä oman puun ompuista otetaan kaikki ilo irti. Ne, joita ei puristeta mehuksi, pääsevät aitiopaikalle hedelmäkulhoihin. Lapset rakastavat napostella näitä terveellisiä herkkuja aina leikkien lomassa. Ja mikä tuoksu itsepoimituista ompuista lähteekään: tuoksuöljyt ja -kynttilät jäävät kakkoseksi.

5. Taljoja & tyynyjä. Syksyisin tekee aina mieli kaivaa vintiltä esiin taljat – ja kaikki pehmeät ja pörröiset tekstiilit. Tuntuu, ettei niitä voi olla kodissa liikaa. Kun niihin yhdistää ruskan elementtejä, lehtiä, kukkia ja kurpitsoita, ja virittää takkaan tulet – alkaa tunnelma hipoa jo täydellisyyttä 🙂

.

Ihanaa, lokakuista viikkoa sulle!

<3 Henna

sisustus syksyn-sisustustrendit varikas-sisustus luonto
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *