Suloisilla sadonkorjuumarkkinoilla

 

 

 

Uutukaiseen maalaiselämäämme kuuluu myös pienet paikalliset tapahtumat. Yksi vuoden kohokohta täällä ovat vuotuiset syysmarkkinat, joiden yhteydessä myös jotkut alueen asukkaista avaavat vanhat talonsa ja kauniit pihansa kävijöille ihasteltavaksi.

Viime vuosina emme ole rakentamisen tiimoilta markkinoille päässeet, joten nyt oli korkea aika lähteä kurkkaamaan tapahtumaa. Meidän talolta on kävelymatka pieneen keskustaan, joten kärryttelimme sinne vauvan kanssa heti aamusta. Ja mikä ihana idylli paikalla odottikaan. Paikallisten pientuottajien pöydät notkuivat syysauringossa sadonkorjuun herkkuja: juureksia, sieniä, tilliä, loppukesän marjoja, kauniita kurpitsoja, hilloja, mehuja ja soseita. Useassa kojussa oli myynnissä myös kauniita luonnonkukkakimppuja, kuivattua pellavaa ja pieniä puutarhakasveja. Paikallinen pienpanimo oli taas kesän jälkeen avannut trendikkään terassinsa, ja myi laseittain erilaisia oluita ja paikallisia mehuja.

 

 

 

 

 

 

 

Mukaan nappasimme yhtä sun toista. Meitä ilahdutti kovasti tapahtuman aitous, ei minkäänlaista turhaa krääsää vaan lähinnä paikallista ruokaa ja käsitöitä. Tuntuu miltei kuin olisi palannut ajassa taaksepäin tai Astrid Lingrenin satujen maailmaan. Lapsille oli tarjolla koju, mistä sai ostaa värikkäitä karkkeja ja lakritsaa sekä pieni alue, jossa sai kokeilla sirkusvälineitä pellen opastuksella ja herkutella popcorneja ja hattaraa. Paikalle oli tuotu myös maatilan eläimiä.

 

 

 

 

Illalla herkuttelimme elokuun illassa omenapuiden alla paikallisia herkkuja. Savustettu siika omasta järvestä kruunasi iltapalan. Tunsin taas olevani hitusen lähempänä täydellistä onnea.

 

Kaunista syysvikkoa <3

-Henna

ruoka sailonta juurekset kasvikset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *