Näin luon talvihyggeä olohuoneeseen

 

 

 

Kun aikoinaan päätimme rakentaa talon maalle, punnitsimme tietysti plussia ja miinuksia. Ensimmäiset skeptiset ajatukset liittyvät talveen. Miten siellä selviää pimeyden ja hiljaiselon keskellä? Tuntuuko koti ihan erilaiselta talvipakkasilla? Tuleeko talvella puuhattua pihassa vai sulkeudummeko sisätiloihin?

No, nyt kun meillä on ensimmäisen syksyn ja kuluvan talven keskellä jo hitusen enemmän tietoa asiasta, olen  positiivisesti yllättynyt talvesta maalla. Toki tiedostan, että elämme uudessa kodissa vielä jonkinlaista kuherruskautta, mutta rauha ja hiljaisuus ovat ainakin toistaiseksi pelkkää plussaa. Ei ahdistusta tai kaipuuta hälinään, eikä varsinkaan minkäänlaista huonoa fiilistä pimeydestä – itse asiassa maaseudun takuuvarmasti luminen talvi tekee päivistä paljon valoisampia kuin usein niin loskaisessa kaupungissa (paitsi tietty juuri nyt, kun kaikkialla Suomessa on lunta 🙂

Talvella olemme viettäneet paljon aikaa erityisesti olohuoneessa. Kakluunia poltetaan siellä ahkerasti, ja huoneen sisustaminenkin on oikeastaan syntynyt uunimme ympärille. Taannoin mietin, miten soinnuttaisimme huoneen muut sävyt kakluunin kanssa? Entä minkälaista sisustustyyliä ja muotokieltä sopi yhdistää hitusen romanttiseen tulisijaan? Minkälaisilta istuimilta tulta katsellaan?

 

 

Nyt, huonetta katsellessa huomaan, että elävän tulen lisäksi sieltä löytyy myös muita elementtejä, jotka tekevät tilasta kotoisan juuri talviseen aikaan. Listaan tähän asioita, joilla olen tuonut huoneeseen talvista hygge-fiilistä.

 

5 asiaa, joilla luon olohuoneeseen kotoisaa hyggeä:

 

  1. Monipuolinen valaistus. Olen hulluna valaisimiin, ja ne olivatkin ensimmäiset esineet, joita taloon hankin jo ennen kuin se oli valmistunutkaan. Olohuoneemme tärkein tunnelman luoja pimeinäkin talvipäivinä on elävän tulen lisäksi tunnelmallinen valo, joka syntyy useammasta eri tasoon asetetusta valonlähteestä. Jalkalamppuna on suuri rakkauteni, Yki Nummen Kupoli-lattiavalaisin. Se luo mitä pehmeintä valoa huoneeseen, ja on muutoinkin NIIN kaunis katsella. Lisäksi huoneesta löytyvät kattovalaisimet sekä pöytälamppu pianon päältä.
  2. Pehmeät muodot. Olen miltei tiedostamatta valinnut huoneeseen pehmeämuotoisia, pyöreähköjä huonekaluja. Kaikki valaisimet, niin Kupoli, pianolamppu kuin myös Habitatin korilamput katossa, ovat pyöreitä, sohvapöytänä toimii ympyrän muotoinen 50-luvun tupakkapöytä. Pyöreähköä muotokieltä on myös Furninovan vaaleansininen sohva ja tietenkin pönttöuuni. Talvella oleillaan paljon sisällä, ja silmä lepää pyöreissä muodoissa.
  3. Lempeä sävymaailma. Lempisävyni ovat utuisen pastellisia, ja vaalea sininen, valkoinen ja pehmeä ruskea luovat huoneeseen lempeää, lämpöistä fiilistä. Itse en osaisi rauhoittua pelkästään valkoisen tai vastaavasti oikein tummien värien keskellä.
  4. Talviset luonnonkasvit. Maalla kukkakauppaan ei tule niin vain lähdettyä (ellei kauppareissulla ole tarttunut jokin puska mukaan), ja olen kokenut hauskaksi puuhaksi kerätä maljakkoon sitä sun tätä talvisesta luonnosta samalla, kun ulkoilen lasten kanssa. Kuvissa maljakkoon on päätynyt oman pihan katajaa ja jotakin beigeä heinää. Vähän hassu, mutta kaunis yhdistelmä!
  5. Ripaus kesää. Koska vuoden parasta aikaa ei sovi talvellakaan unohtaa, kukkii olohuoneessamme kukkafiguureja ainakin sohvatyynyissä ja koriste-esineissä.

 

 

 

Ihania, lumisia talvihetkiä just sulle <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *