No nyt on valkoista!
Kaupallinen yhteistyö: Virtasen maalitehdas
Mikä ihanan lämmin alkukesä! Ironista kyllä, meidän perheelle loistavat ilmat eivät silti tarkoittaneet rannalla lekottelua tai leppoisia piknik-retkiä – vaan mitäpä muutakaan kuin talon ulkomaalausta (toiseen kertaan) :). Näin kuivia kelejä olisi varmasti saanut loppukesästä odotella.
Vaikka ulkomaalausta ei kai varsinaisesti suositella tehtäväksi suorassa auringonpaisteeessa, sattui äitiyslomani alku ja miehen ensimmäinen kesälomaviikko osumaan näihin helteisiin, eikä meillä mietitty hetkeäkään, maalataanko talo nyt vai myöhemmin. Ensimmäisestä maalauskerrasta sekä sitä edeltävästä homeenestoaineen levityksestä alkaa olla jo kuukausia (kurkkaa täältä, kuinka se sujui), joten oli jo korkea aika saada viimeinen, viimeisteltelevä maalikerros talolle.
Maali, johon taannoin jo päädyimme, on siis kotimaisen Virtasen maalitehtaan Neljän öljyn laatumaali. Pellavavaöljypohjainen, käyttäjien ylistämä maali, jonka parhaita puolia ovat hyvä pysyvyys (minimaalinen haalistuminen), hengittävyys sekä helppo levitettävyys – jota mieheni on kiitellyt koko maalaussession ajan.
Sävyksi valitsimme valkoisen, sillä se on meistä kaunis ja harmoninen väri, joka sopii huvilamaiseen taloomme, muistuttaa tontilta purettua vanhaa taloa (joka oli valkoinen) ja toimii helppona pohjasävynä, mikäli jossain vaiheessa haluaisimme vaihtaa ulkomaalin väriä.
Viimeksi taloa maalatessa laadin tänne blogiin listan ulkomaalin valinnasta. Tässä uusintana vielä niille, joita asia kiinnostaa:
Kuinka valita talon ulkoväri TOP 7
- Ensin yksinkertainen kysymys, joka on kuitenkin kaiken pohjana: mistä väristä/värimaailmasta pidät? Jokin “yllättävä” tai “uusi kiva idea” toimii ehkä uudessa takissa, mutta ei välttämättä talon seinässä.
- Mikä väri on sellainen, johon et vähään aikaan (ainakaan viiteen vuoteen) kyllästy? Toki, mikäli budjetti, aikataulu ja hermot sallivat, talon väriä voi vaihtaa useamminkin.
- Mikäli suunnitelmissa on maalata talo joskus uudella sävyllä, mikä olisi hyvä pohjaväri tulevalle maalille (mikäli värimaailma, jossa haluatte pysytellä, on jo tiedossa)?
- Jos et missään nimessä halua lähitulevaisuudessa tarttua enää maalipensseliin, mikä olisi sävy, joka on talon pinnassa mahdollisimman kestävä? (Esim. vaaleat sävyt haalistuvat auringossa hitaammin.)
- Mikä väri sopii juuri sinun talosi pintaan? Sillä on väliä, onko talo puuverhoiltu, hirttä vai kiveä, sillä samat sävyt näyttävät erilaisilta erilaisissa pinnoissa.
- Mikäli haluat ajatella myös asuinalueesi kokonaisilmettä, voit tietysti väriä valitessa ottaa huomioon myös naapuruston talojen värimaailman. Ellet nimenomaan halua erottua muista joko pirteänä väriläiskänä tai luontoon verhoutuneena piilopirttinä. Voit peilata sävyä myös taloasi ympäröivästä luonnosta.
- Muista, että talon ulkopintaan tulee loppujen lopuksi useampi sävy. Ikkunat ja mahdolliset koristeet ja puitteet ovat usein erivärisiä kuin valitsemasi pääväri.
Tilasimme siis ulkomaalausta varten vuokratut maalaustelineet tontille, ja viikon aikana mieheni sekä pystytti telineet (kaikille neljälle seinustalle vuorotellen), että maalasi koko talon yksin. Hykertelin ylpeänä, kun kun kuulin sivukorvalla maalaustelineet hakeneen firman edustajan huikkaavan miehelleni, että “oot sä aika kova jätkä”. Todellakin, saan olla niin iloinen ja ylpeä miehestäni, joka on tehnyt aivan järjettömästi töitä talomme eteen. Ja opetellut ensikertalaisena kaiken a:sta ö:hön. Välillä naureskelemme, että hän voisi tämän session jälkeen vaihtaa ammattia – kaikki omakotitalon rakentamisen vaiheet ovat tulleet tutuksi 🙂
Talon nurkka- ja ikkunalautoihin valittiin maaliksi astetta kirkkaampi valkoinen, myöskin Virtasen maalitehtaalta Neljän öljyn ikkunamaali. Ja kuinka kauniilta talo nyt näyttääkään: huvilamaisen raikkaalta, uudelta ja puhtoiselta ripauksella vanhan ajan charmia. Valkoisella siis mennään, toivottavasti ainakin seuraavat kymmenen vuotta!
Kesäistä kesäkuun alkua itse kullekin <3
-Henna
Löysinkin sen tuosta postauksesta mikä oli linkattu. Kiitos hyvästä ja inspiroivasta blogista.