Siskolle: Kasvispullat aurajuustosydämellä
Rakas pikkusiskoni menee naimisiin. Minulla on tarjottavien suhteen pieni, mutta tärkeä tehtävä: Olen luvannut tehdä kasvisruokailijoille iltapalaan kuuluvat kasvispullat, perunasalaatin kaveriksi. Morsian on toivonut aurajuustoa pullien sisään. Tässä teille koeversio järjestysnumerolla kaksi (ykkösversio ei ollut julkaisukelpoinen, juustotäyte valui pellille…).
Juulia menee naimisiin! –kasvispullat aurajuustosydämellä
24 isoa pullaa
2,5dl täysjyväohrasuurimoita (keitettynä n. 5 dl)
1 iso sipuli
50 g voita
n. 10 isoa mangoldin lehteä varsineen (tai n. litra tuoretta pinaattia)
2 dl tummaa soijarouhetta (+1,5 dl vettä)
2 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
1 dl spelttijauhoja (vehnäjauhokin käy)
2 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
1,5 tl yrttisuolaa (Herbamare)
2 tl paprikajauhetta
nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna
n.120 g aurajuustoa
Keitä ohra kypsäksi miedosti suolatussa vedessä.
Hienonna sipuli ja mangoldit. Paista sipuleita paistinpannulla reilussa voissa kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon mangoldit (tai pinaatti) ja paista vielä hetki. Kumoa paistos ohran joukkoon.
Mittaa soijarouhe ja kaada päälle 1,5 dl kuumaa vettä. Painele soija veden alle ja anna turvota hetki.
Lisää ohraseokseen kananmunat, vehnäjauhot, sinappi, hunaja ja kaikki mausteet. Lisää lopuksi soijarouhe ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Leikkaa aurajuusto pieniksi paloiksi.
Muotoile massasta käsin reilun kokoisia pullia ja paina niiden sisään aurajuustopala. Pyörittele pulla uudestaan tasaiseksi ja nosta pellille.
Kuumenna uuni 225°c (200° kiertoilma) ja paista kypsäksi noin 25 minuuttia.
Testasin näitä tänään ja oli ihan superhyviä! Auraajuusto tosin vaihtui fetaan sillä taloudesta löytyy yksi sinihomejuuston vihaaja 🙂