Makaronilaatikko Härkiksestä

Minulta monesti toivotaan arkiruokareseptejä, ja mikä voisikaan olla arkisempaa ja suomalaisempaa perusruokaa kuin makaroonilaatikko. Koska olemme kasvissyöjäperhe, meillä se on tavallisesti tehty tummasta soijarouheesta, mutta nyt tein sen muodikkaasti Härkiksestä. Tähän väliin on ihan pakko sanoa, että suhtaudun tosi epäluuloisesti tällaisiin näppärän kekseliäisiin tuotenimiin kuten "Härkis". En osaa selittää, mutta jotenkin vähän hirvittää käyttää tarmiä, mielummin menisin vaikka teksturoidulla härkäpavulla. Mutta koitan kestää,  ihan jo sen takia, että tuote itsessään on aika maukas, ravintoarvoiltaan hyvä, ja ehdottomasti kuluttajanäkökulmasta katsottuna tervetullut.

Kun olin lapsi, olin 100% sitä mieltä että isäni Imppa teki maailman parasta makaroonilaatikkoa. Se oli rapeaa, maukasta ja sitä tehtiin kerralla tarpeeksi. Impalta opin makaronilaatikon tekemisestä kaksi tärkeää asiaa: 1. Älä keitä makaroneja ennen uuniin laittamista liian kypsiksi. 2. Älä kikkaile liikoja, juustoraaste kuuluu lasagneen, ei makaronilaatikkoon.

Päälle Imppa ripotteli korppujauhoja, ja sitten se paistettiin rapeaksi. Laitan itsekin korppujauhoja usein makaronilaatikon päälle, nyt sitä ei vain kaapista löytynyt, eikä se nyt niin tärkeä ole, että olisin sitä lähtenyt erikseen kaupasta hakemaan. Minun mielestäni paras arkiruoka tehdään nopeasti, järkevistä raaka-aineista ja ilman liikoja paineita.

 

Makaronilaatikko Härkiksestä

1 pieni sipuli

1 pkt härkistä 

öljyä paistamiseen

2 tl paprikajauhetta

1 tl currya

mustapippuria myllystä

2 tl kuivattua persiljaa

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl herbamaresuolaa

1,5 dl ruokakermaa tai esim. kaurakermaa

6,5 dl vettä

1 kananmuna (voi jättää poiskin jos tekee vegaanisen version!)

1 pss makaronia

Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä. Lisää Härkis ja mausteet ja paista vielä hetki. Keitä makaronit puolikypsiksi (n. 5 min.) suolavedessä. Valuta lävikössä kuiviksi. Sekoita hörkispaistos ja makaronit ja kumoa ne uunivuokaan. Sekoita munamaito ja kaada se maksroniseoksen päälle. Paista heti 200°C uunissa ( kiertoilma 175°C ) n. 45 minuuttia. Tarjoile salaatin tai raasteen ja halutessasi ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *