Maailman paras nakkikeitto

Minulla on yhden ruokalajin kohdalla todella varma luotto itseeni. Sanoin sen joku aika sitten ääneenkin Tuukalle: Minun mielestäni minä teen maailman parasta nakkikeittoa. Yllättäen Tuukka vastasi empimättä että ”Niin kyllä teet!”.

Nakkikeitto on meidän 6-vuotiaan Torstin lempiruoka (pitsan ohella), joten keitto on ollut muutenkin aika usein meidän arkiruokalistallamme. Mutta nyt olen ollut tästä Tuukan kommentista  niin fiiliksissä että teen nykyään aika lailla joka viikko nakkikeittoa. Kohta tehdään teilläkin, uskallan sanoa näin, koska arkikokki-itsetuntoni on, kuten huomaatte, tällä hetkellä hyvinkin korkealla.

Ei tässä mitään ihmeellistä ole, olen vain vuosien saatossa keksinyt kokeilla nakkikeittoon kaikenlaisia lisämausteita ja vähitellen siitä on muotoutunut tällainen resepti. Teen tämän aina Hälsans Köketin pakastesoijanakeilla, mutta kyllä tähän tavallisiakin nakkeja sopii laittaa. Reseptistä riittää 6 – 8 henkilölle, riippuu kuinka kovia syömäreitä pöydässä on.

 

Maailman paras soijanakkikeitto

1,4 l vettä

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 pieni palsternakka

4 porkkanaa

6 – 8 perunaa

1 luomu kasvisliemikuutio

5 laakerinlehteä

6 – 8 kokonaista maustepippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl intiaanisokeria (ruokosokeri tai fariinisokerikin käy)

suolaa maun mukaan

(¼ tl chilijauhetta)

300g (soija)nakkeja

1 rkl kurkkusalaattia tai puolikas suolakurkku pilkottuna

1 tl dijon-sinappia

1 pieni nippu tuoretta persiljaa

Pilko sipuli, porkkanat ja palsternakka pienksi ja lisää ne kylmään veteen mausteiden kanssa. Keitä. Kuori ja pilko perunat ja lisää keittoon. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kurkkusalaatti, sinappi, pilkotut nakit sekä hienonnettu persilja. Kiehauta ja tarkista maku ennen tarjoilua.

ruoka kasvisruoka arkiruoka vegaaninen
Kommentit (13)
  1. Kiitos nakkikeittoreseptistä. Soijanakkeihin en koske pitkällä kepilläkään, olen kerran kokeillut ja vieläkin inhottaa (voi olla, että niissä oli joku vika, mutta….). Oli huono kokemus.
    Tavallisia tai prinssinnakkeja käyttäisin, sopii varmaan siskonmakkarakeiton pohjaksikin.

    1. Kannattaa maistella uudemman kerran, nykyään on parempi valikoima ja paremman makuisia kasvisnakkeja markkinoilla. 🙂 Ennen oli saatavilla ainoastaan Pouttu tofugrilleri, joka on tosi kummallisen makuinen. Oma suosikkini nykynakeista on Bon Soya kasvisnakki, ei eroa maultaan enää lihanakeista juurikaan. Moving Mountains -merkkinen pakastenakki on myös hyvä. Wheatylla on sitten ihan hyviä seitannakkeja, varsinkin Merquezeista tykkään. Ja ekokaupoista pystyy ostamaan/tilaamaan vielä marketteja laajemmasta valikoimasta, esim. ihan salamilta maistuva Happy V Krasnodar.

  2. Pakko taas kommentoida…Tätä teen! Vaikuttaa tosi hyvältä!! Laitoin just kauppalistaan ainekset! Kiitti reseptistä. Miehen kans suunniteltiin lauantaille yhteistä kävelylenkkiä (ei ehkä hangelle 😁) ja sitten tehdään sun keittoa. Matkitaan vähän Olga ja Tuukkaa😁 Hyvää pian alkavaa viikonloppua teidän kotiin❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *