Käpyhyasintti ja muita joulun hittejä

Joulun lähestyessä minusta kuoriutuu maaninen askartelija. Muina vuodenaikoina en saa aikaiseksi edes syntymäpäiväkortteja lapsille, mutta ans olla, kun koittaa syksy – päähän puskee uusia ideoita niin vauhdilla, etten tahdo saada iltaisin unta.

 

Askartelu on ihanaa silloin, kun sille on aikaa antautua. Käsillä tehdessä unohdan työpäivän kiireen, ilmastokriisin ja tursuavan pyykkikorin. Maailma on ainakin hetken hallinnassa ja omissa käsissä. Syntyy valmista, kaunista ja jotakin, mikä saa muutkin kuin minut hyvälle tuulelle. Ihan parasta.

 

Mikä on tämän joulun tonttuovi eli se askarteluohje, jonka jokainen jouluhullu kotiinsa toteuttaa? Palkintosijoille yltää ainakin käpyhyasintti, jonka kuvia alkoi kiertää somen jouluryhmissä joitakin viikkoja sitten. Tähän trendiin en sännännyt etujoukoissa mukaan, minä kun olen enemmän perinteisen, elävän ja voimakkaasti tuoksuvan, hyasintin ystävä. Tein kuitenkin käpyhyasintin askarteluohjeen K-ruoka.fi -sivustolle, käy ihmeessä kurkkaamassa! Toinen ohje löytyy Meillä kotona -sivustolta – siinä bonuksena kauniit lehdet.

 

Tonttuoven menestystarina alkoi viime vuonna lokakuun lopussa, kun kirjoitin siitä blogiini ja toteutimme ohjeen itse tehtyyn tonttuoveen Meillä kotona -sivustolle. Eipä aikaakaan, kun päädyin askartelemaan tonttuovia myös aamutelevisioon. Oma tonttuoveni on ollut paikallaan koko vuoden, kun hermostuin siihen, että se kaatua kopsahteli yhtenään nurin, ja liimasin sen erikeeperillä seinään. Eipä kaadu enää, hah.

 

Nyt eletään kuitenkin vasta lokakuun puoliväliä, joten hittirintamalla ehtii tapahtua vaikka mitä. Uskon, että tonttuovet eivät katoa minnekään, vaan niiden tarina jatkuu ja kehittyy. Ovien ympärille ilmestynee monessa kodissa valoja, paketteja, pieniä autoja ja muita tontulle kuuluvia tavaroita.

 

 

Uskon, että vielä ennen joulua moni huomaa myös rakentavansa kotiinsa pientä minimaailmaa tonttuovella tai ilman. Siis asetelma pieniä kuusia, käpyjä, kärpässieniä ja metsäneläimiä. Minä ainakin kokeilen, millaisen sadun saan puhallettua henkiin kirjahyllyni kulmaan.

 

Pienoinen hitti tullee olemaan myös joulukuusen koristamisesta silkkikukilla. Minä tykkään hullutella kuusen kanssa ja koristella sen kaikkea muuta kuin perinteiseen tyyliin, joten minulla kukkia on ollut jo useamman vuoden. Nyt huomasin, että Ikean valikoimaan oli tullut ihan tätä varten suunniteltuja klipsikukkia (joita tietenkin kävin hamstraamassa.) Moni tosin tykkää perinteisemmistä kuusenkoristeista, joten ihan koko kansan jutuksi tästä ei ole.

 

Minulla on pari tosi kivaa uutta askarteluideaa työn alla, ja odotan, että ne ovat valmiita jaettavaksi. Esittäkää ihmeessä toiveita, jos haluatte minun toteuttavan jonkun ohjeen!

 

Kansikuva K-ruoka, jutun kuvat Ikea.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *