Ihanin jouluperinne

Miten ihmeessä joulu tulee aina yhtä yllättäen, jopa minulle? Aatto on jo ensi viikolla, sussiunaa. On siis korkea aika miettiä, miten kiittäisin lapsosistani huolta pitäneitä päiväkodin ja koulun aikuisia kuluneesta syksystä. He ovat tehneet käsittämättömän hienoa työtä kasvatusvastuun jakamisessa: opettaneet isomman lukemaan ja laskemaan, pienemmän pukemaan ja liimaamaan, niistäneet nenää, pitäneet sylissä, kehuneet ja kannustaneet, lohduttaneet ja saaneet väsyneen äidinkin hymyilemään sysipimeässä marraskuussa.

Taidan luottaa hyväksi havaitsemaani reseptiin ja leipoa näille huipputyypeille Maailman Parasta Saaristolaisleipää. Viime vuonna yksi hoitajista tunnusti pistelleensä leivän poskeen melkein yhdeltä istumalta, kaksi muuta pyysi joulun jälkeen leivän ohjetta. Rohkenen siis sanoa, että lahja oli mieluinen. Leipä on parhaimmillaan levättyään pari päivää leipomisen jälkeen ja säilyy jopa kolme viikkoa jääkaapissa, joten sen voi huoletta tehdä jo nyt.

Täällä on muutama lisävinkki ja luottoidea hoitajien ja opettajien lahjomiseen, jos koet aiheen omaksesi.

Tänään taidan suunnata esikoiseni kanssa kaupunkiin ihastelemaan jouluvaloja ja Stockmannin jouluikkunaa. Meillä on myös tärkeä tehtävä valita yksi uusi koriste joulukuuseen, kuten teemme joka vuosi. Tämä on yksi lempiperinteistäni – minun ja pojan tärkeä, yhteinen traditio. Viime talvena hän päätyi tarkkaan harkittuaan suureen siniseen timanttiin. Ihan jännittää, mikä nousee nyt suosikiksi.

Toinen minulle tärkeä jouluperinne liittyy myös kuuseen. (Käsi ylös, joka yllättyi.) Ostin vuosia sitten pienen kuuseen ripustettavan muistikirjan, johon kirjoitamme jokaisena aattona jotakin. Yleensä mainitaan ainakin sää, jokaisen suosikkilahja sekä se koriste, jonka lapsi kyseisenä vuonna valitsi. En ole kummoinen päiväkirjan pitäjä, mutta koristelaatikossa säilytettävä muistikirja tallentaa ainakin tämän pienen välähdyksen elämästä myöhempiä vuosia varten.

 

Lopuksi jaan vielä superhyvän joulujuoman ohjeen, jonka idean bongasin MeNaiset-lehdestä.

Vaalea glögijuoma

2 osaa vaaleaa glögiä

1 osa (alkoholitonta) ginger beeriä

nippu minttua

sitruunaa viipaleina

 

Sekoita ja nauti kylmänä. On aivan älyttömän hyvää!

 

Kommentit (2)
  1. Itse päädyin ostamaan rekosta valmiiksi paketoituja saaristolaisleipäaines-pusseja, vain piimä ja hunaja pitää ohjeen mukaan lisätä. Saa sitten kukin leipasta silloin kuin huvittaa tai luovuttaa ainekset eteenpäin.

    1. elisa miinin
      14.12.2017, 12:25

      Tosi kiva idea! Mahtavaa, että noita saa myös ainessekoituksena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *