Sohvapöytään uutta ilmettä

Vihdoin ja viimein mä sain sohvapöydän olohuoneessa maalattua! Pitänyt tehdä se jo tosi pitkään. Nyt kuitenkin sattui niin, että perheen pojat lähti mökille viikonlopuksi, ja mulle tietty iski vimma. Kun kerrankin saa olla ja puuhailla rauhassa, ilman että kukaan kitisee tai keskeyttää, (paitsi kissat kyllä hääräsi muidenkin edestä…) niin toki aika pitää hyödyksi käyttää. Pöytä oli aiemmin ruskea, mutta pinta kulunut ja ruma. Täällä kuva pöydästä ennen maalausta.

Joten lauantaina töiden jälkeen aloitin siivoamalla mm. makuuhuoneen kunnolla, siivoomalla keittiön kaappeja ja maalaamalla tuon pöydän. Valitsin ensin sävyksi myymälästäni Vintron kalkkimaaleista Casper-sävyn, joka on keskitumma harmahtavan sininen. Sudin sillä koko pöydän, mutta en ollut tyytyväinen. Liikaa sinistä muutoin lämpimän väriseen huoneeseen. Annoin ajatuksen muhia yön, ja aamulla kipaisin uudelleen myymälän puolelle. Pöydän pinnan maalasin tumman harmaalla Midnight-sävyllä. Kulutin myös hiukan pintaa, jotta alla oleva sininen kuultaa paikoin hiukan läpi. Lisäksi jalkoihin vahaa ja pöydän pintaan lakka.

Vaha tai lakka tärkeä

Mun mielestä näihin kalkkimaalattuihin huonekaluihin pitää ehdottomasti laittaa vaha tai lakka. Ne jotenkin viimeistelee pinnan. Toki niiden ensisijainen tarkoitus on lisätä maalipinnan kestoa, mutta kyllä ne muutenkin tekee pinnasta kauniimman. Vaha useimmiten riittää huonekaluissa, mutta varsinkin pöytien pinnoissa lakka on kyllä todella hyvä. Tahrat eivät imeydy puuhun, ja pinta on paljon kestävämpi. Ainakin Vintron kalkkimaaleissa vaha ja lakka jättää silti asiaan kuuluvan mattaisen pinnan työhön. Tuo lakka on myös tosi hyvä ulkokalusteisiin.

Olen ihan tyytyväinen tulokseen. Mulla oli mielessä ensisijaisesti sävy duck egg blue, joka on vaaleampi siniharmaa. Sitä ei kuitenkaan ollut hyllyssä, joten tällä mentiin. Jos tuo tuntuu liian siniseltä ajan kuluessa, niin onneksi kalkkimaalia on helppo sutia tuohon uusi kerros päälle.

Luultavasti vielä vähän hankaan vahaa pois tuolta koloista, vaha jäi vähän valkoiseksi koloihin. Ylimääräisen vahan voi kuitenkin vielä hangata pois kangaspalalla. Vahauksen jälkeenhän huonekalu on heti käyttökunnossa, mutta lopullinen kovuus saavutetaan vasta muutaman viikon päästä.

Joten tehokas viikonloppu takana! Perhe jo saapuikin kotiin reilu tunti sitten. Meidän 4-vuotias Nestori ehti tuossa ottaa kiinni viikonlopun hali-vajeen ja nyt kukin puuhaa omiaan. Onneksi mulla alkaa viikon päästä parin viikon loma, niin ehdin itsekin poikien kanssa mökille ja puuhaamaan lisää kotona ja puutarhassa.

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

-Henna-

sisustus varikas-sisustus olohuone
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *