Ruskan sävyjä makuuhuoneessa sekä syysresepti

Ulkona on niin kaunis syyspäivä ollut tänään, että teki mieli tuoda sitä ruskan sävyä myös makuuhuoneen sisustukseen. Onneksi mulla on kätevästi sisustuskauppa seinän takana. Sieltä kävin hakemassa pari säilytyslaatikkoa, lyhdyn, mohair-viltin, tyynyn, peilin ja kynttilöitä. Tilasin myös viime viikolla olohuoneeseen uusia julisteita, ja samalla tilasin pari pientä julistetta tuonne makuuhuoneeseen.

Minun oli tarkoitus jo pitkään piirtää itse joku tuollainen ääriviiva-piirros, mutta kun en saanut aikaiseksi, niin tilasin valmiina. Olen jo ajat sitten todennut, että paras tilata tai teettää muualla, jos ei jotain vaan saa itse aikaiseksi, vaikka osaisikin. Kaikkea kun ei vaan voi ehtiä. Varsinkin kun mulla on nytkin vaikka kuinka monta käsityötä kesken… Villasukat siskolle, yksi ristipistotaulu, pari kirjontatyötä, yksi villatakki ja pari päivää sitten inspiroiduin yhdestä villapaidasta. Voisinpa kopioida itseni, tai ainakin käteni. Uskon kyllä että teen ne kaikki vielä valmiiksi, mutta pitäisi osata keskittyä nyt yhteen kerrallaan. No ehkä mä syyslomalla ehdin sitten niitäkin tehdä enemmän.

Odotan kyllä niin syyslomaa. Ostin kassillisen Annie Sloan-kalkkimaaleja jotka odottaa lomaa. Sitten aion ulkoilla paljon, jos sää vaan sallii. Koko perhe mukaan ja metsäretkille ainakin. Mökilläkin pitäisi käväistä laittamassa talvikuntoon paikat. Muuta en aiokaan suunnitella, keretään mitä keretään. Olisi kyllä ihana leipoakin… ja lenkkeillä paljon… Laittaa piha talvikuntoon….

Kasviskaalilaatikkoa

Meillä on just kaalilaatikko uunissa. Täällä on ihana tuoksu. Vaikka me aikuiset tykätään, lapset nyrpistelee jo nenäänsä. Tässä just mietin että paistanko muutaman kalapuikon pojille lisäksi. Yleensä en harrasta eri ruokien tekoa (paitsi että itselle teen tarvittaessa kasvisruokaa) mutta muistan kyllä miten itsekin inhosin kaalia lapsena. Niin se maku vaan muuttuu kun aikuistuu. Onneksi, koska onhan se hyvää ja terveellistä. Sekä halpaa nyt. Laitoin lihan tilalle quornia, jotta voin syödä sitä kasvissyöjänä itsekin. Ohje on Olga Temosen, ja löytyy täältä. Olen varmaan ennenkin jakanut tuon, mutta se on kyllä hyvä ohje. Tosiaan härkiksen tilalle laitoin quornia ja kaurakerman tilalle ihan kuohukermaa.

Mutta hei, se olisi taas perjantai. Ihanaa viikonloppua!

-Henna-

 

 

 

sisustus makuuhuone
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *