Makuuhuoneeseen pientä joulua

Me käytiin viime viikolla pikkuputiikeissa fiilistelemässä joulua. (Katso edellinen postaus.) Olin ihan ostohousut jalassa, tarkoituksena hakea muutama tietty joulujuttu. Haluaisin löytyy esimerkiksi jonkin tosi makeen, vähän överin joulumukin. Sellainen jenkki-tyylinen muki, missä on vähän liikaa kaikkea. Mihin on ihana tehdä valtava kaakao ja kasa kermaa. No en löytänyt, enkä löytänyt googlellakaan. Joten jos olet jossain nähnyt sellaisia, kerro!

Joululakanat

Sen sijaan me päädyttiin lopulta kauppakeskus Jumboon tonttu-latelle ja lounaalle, ja samalla käytiin parissa myymälässä. Sillä reissulla löysin Hemtexistä tosi edullisesti vähän jouluiset ruutulakanat. Okei, vähän sellainen ostos jota en suosi, edullinen eli huonolaatuinen, ei yhtään ekologinen ostopäätös. Yritän kuitenkin ostaa laadukasta tavaraa, tai ainakin sellaista tavaraa joka on oikeasti käytössä vuosia. Tuollaiset joululakanat on kuitenkin asia, jota ei montaa kertaa vuodessa ota käyttöön, joten turha ostaa mitään kalliita laatulakanoita.

Nuo mun uudet lakanat oli ihan ok, melko ohutta flanellikangasta mutta ihan hyvät hintaansa nähden. (Toisin kuin siskolla, joka osti sieltä toiset lakanat, jotka nukkaa aivan hirveästi…..) ja mä etsin tällä reissulla myös tuota ruutukangasta, olin tosin ajatellut koristetyynyjä, mutta lakanat löysin. Onhan ne kivat kyllä, tuli kivasti joulun tunnelmaa meille makuuhuoneeseen. Meillä ei ole aiemmin ollut flanellilakanoita, joten vähän mietitytti että millaista niissä on nukkua. Onko hiostavat ja kuumat.

Viileät yöt

Tosin tällekin mun äiti ja sisko taas nauroi. Meillä kun on talvisin tosi kylmä koti, ja voisi kuvitella että nukun 5 peiton alla jossain villahaalarissa! Silti mä aina mietin ettei saa olla liian kuumat lakanat tai liian kuuma yöpuku. Koska hiostavat “muovilakanat” on hirveitä ja nukun mieluiten sellaisessa lyhythihaisessa yöpaidassa. Ekoina vuosina täällä, haalin tosi lämpimiä yöpukuja mutta käyttämättä ne jäi lopulta. Meillä kun on jalkojen päällä tuo vanha täkki joka on jo itsessään lämmin, ja sitä on tottunut nukkumaan täällä viileässä. Unet on ihan parhaat täällä. Meillä lapsetkin nukkuu aina pelkissä boksereissa ja kuopus, joka on asunut täällä koko elämänsä, juoksee läpi vuoden t-paidassa ja ilman sukkia. Sanoinkin että on ihan turha ostaa näille yöpukuja, kun kuopuskin saattaa sen ensin pukea, mutta riisuu pian peiton alla pois. Mikäs siinä, jos niin on mukavin. Eikä edes kovin usein sairastellakaan, vaikka kuopuskin jalat jäädyttää näillä viileillä lattioilla. (Itselläni on kyllä tossut tai villasukat.)

En yleensä hirveästi joulua makkariin sisusta, mutta pieni joulukranssi, vanha punainen täkki, pari koristetyynyä ja mun överi bling bling vesimuki, niin siinä on jo riittävästi joulua. Tykkään tosi paljon fiilistellä joulua kyllä, mutta hirveä homma olisi täällä kaikki huoneet pukea täysin jouluun. Saatikka sitten tammikuussa riisua se joulu. Kynttilät ja joulukukatkin tekee jo jouluntunnelman.

Loppuun vielä suosittelen Facebook-ryhmää. Huomattavat kodit-ryhmä on Facebookissa melko uusi sisustusryhmä, mutta se on tosi kiva. Ryhmään voi julkaista esittelyn omasta kodistaan ja mainita myös Instagram-tilinsä. Ryhmän ylläpitäjä sitten julkaisee juttuja tasaisin välein ryhmään. Kodit on ollut sielä tosi upeita, ja tuntuu kuin selaisi upeita sisustuslehtiä, kun ryhmässä pyörii. Tänään ylläpitäjä julkaisi mun koti-esittelyn, ja sain aika kivan vastaanoton. Ryhmä on tosiaan suht uusi, joten ajattelin vinkata teillekin että kannattaa käydä kurkkaa. Sielä tosi erilaisia mutta kauniita koteja.

sisustus makuuhuone joulu varikas-sisustus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *