Lähiseudun kivat joulupuodit

 

Memories Marin putiikki
Memories Marin putiikki
Koiramäen pajutalli
Koiramäen pajutalli
Villa Weiste
Villa Weiste
Villa Weiste
Villa Weiste
Korson Aseman puotia
Korson Aseman puoti

Me käytiin eilen hakemassa jouluntunnelmaa lähiseudun pienistä joulukaupoista. Viime postauksessa pohdin sitä, miten ei ole yhtään joulufiilis, kun sää on kuin syyskuussa. Siksi jouluntunnelmaa täytyy vähän hakea, esimerkiksi ihanista joulukaupoista. Sitäpaitsi, varsinkin näin haastavana vuotena, haluan ehdottomasti tukea pieniä yrityksiä. Eikä edes ihan hirveästi huvita käydä missään isoissa ostoskeskuksissa jouluostoksilla. Joten jouluostokset tänä vuonna teen pitkälti netistä, ja ne mitä pystyy, pienistä liikkeistä ja pienyrittäjiltä sieltä netistä. Aikuisten lahjoja olenkin jo ostanut pienyrittäjiltä. Näin löytyy uniikkeja ja ekologisia tuotteita, ja saa omalta osaltaan auttaa pienyrittäjiä pysymään pystyssä.

Lisäksi on vaan niin kiva käydä tunnelmoimassa pienissä suloisissa putiikeissa. Nyt ajattelin luetella tännekin nämä lähiseudun pienliikkeet joissa käytiin. Valitan tosin kuvien laadusta, unohdin tietty kameran ottaa mukaan, joten nämä on nyt kännykkäräpsyjä kaikki.

 

Memories Marin putiikki

Rantatie 110B, Tuusula

Memories Marin putiikki löytyy Tuusulan rantatieltä, vanhasta navetasta. Putiikki on auki ympäri vuoden, ja nyt joulun alla näytti olevan auki joka päivä jouluun asti. Putiikilla oli jo ihana joulun tunnelma. Putiikilta löytyy uutta ja vanhaa tavaraa. Sisustustuotteita, tekstiilejä, Mailegin tonttuja, teetä, kahvia, hamam-pyyhkeitä, kynttilöitä, kransseja ym. Kahvilaa sielä ei ole, paitsi joskus jonkinlaista pop up-kahvilatoimintaa.

Paikan päälle pääsee parhaiten autolla, ja pihasta löytyykin muutama parkkipaikka ja ulkoleikkipaikka. Täältä ostin itse yhden kuusenkoristeen ja jouluisia servettejä.

 

Koiramäen Pajutalli

Forsteninkuja 10 as 1, Tuusula

Pajutalliin on meiltä vain muutaman kilometrin matka, joten sielä tulee käytyä montakin kertaa vuodessa fiilistelemässä. Pajutalli on myös auki melkein ympäri vuoden. Muistaakseni alkuvuoden ovat pitäneet putiikkia kiinni muutaman viikon. Nyt jouluun asti Pajutalli on auki joka päivä.

Pajutalli on suht tilava paikka, siinä on iso pihapiiri ja pari rakennusta. Ulkoa löytyy myös navetta, joista löytyy pajutuotteita. Itse myymälässä on sisustustuotteet, ja yleensä kahvila. Nyt korona-aikaan on kassa ja kahvilamyynti toiminut ulkoteltassa. Sisälle pääsee silti kahvittelemaan.

Pajutuotteiden lisäksi myymälästä löytyy maalaisromanttista sisustustavaraa, nyt oli jo jouluakin laitettu runsaasti. Sisustustuotteita, kranssikoristeita, herkkuja, teetä, kahvia, tekstiilejä, saippuoita ym löytyy. Pihapiirissä on myös pari possua ja pupuja. Kesäisin lisäksi kanoja ja lampaita.

Kahvilasta löytyy suodatinkahvia, sekä pullaa ja pientä suolaista.

Tällä kertaa en ostanut sieltä mitään. Tulee tosiaan sen verran usein käytyä, ettei ollut mitään uutta tällä kertaa. Joskus ostan pajukranssiini uusia koristeita, kun haluan päivittää kranssikoristeet seuraavaan kauteen. Niitä löytyykin ihan kivasti Pajutallilta. Myös pajutuotteita olen ostanut tuolta, isompana sellaisia pajuaitoja puutarhaan.

Villa Weiste

Kalle Weisteen katu 4, Helsinki

Villa Weisteessä kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja siitä on tulossa uusi jokajouluinen käyntikohde. Villa Weiste on sympaattinen vanha talo Weisteen tehtaan vieressä, ja sieltä löytyy kuusenkoristeet jokaiseen makuun. Weiste on auki ympäri vuoden, ja nyt jouluun asti auki joka päivä, paitsi maanantaisin.

Villa Weisteessä on monta huonetta, ja jokaisessa huoneessa on vähän erilainen tyyli. Yksi huone on punaista joulua, toinen vaaleanpunaista söpöilyä, yhdessä on sinistä jne. Kuusenkoristeiden lisäksi myymälässä on tonttuja, seinäkoristeita, pikkuisia muovikuusia jne. Itse ostin nyt yhden kuusenkoristeen sekä rautaisen seinäkoukun, jolla saadaan lyhty paljun viereen roikkumaan.

Ainoa miinus näissä pikkuputiikeissa on se, että oli haaste löytää lounaspaikka. Joten lopulta huristeltiin Jumboon. Käytiin Espresso housessa juomassa tonttulatet, sekä samassa kurkattiin Stockmannin joulu. Oli kyllä tosi pettymys, aiemmin upean runsas Stockan joulu, oli kyllä varjo vain entisestä, ainakin Jumbossa.

Sitten lisään vielä listaan muutaman paikan jossa ei nyt käyty, mutta jotka löytyy täältä lähiseudulta.

Korson Wanha asema

Urpiaisentie 1B, Vantaa

Tottakai listaan tähän myös oman yritykseni. Meiltä Korson Wanhalta asemalta löytyy itseasiassa kolme yritystä. Cafe Unelma, ekokauppa Oranssi Orava sekä Korson Aseman puoti. Viimeinen on oma yritykseni. Meidät löytää Korson keskustasta, aseman vanhasta asuinkasarmista. Koska olemme jokainen yksinyrittäjiä, eikä meillä ole työntekijöitä, emme ole joka päivä auki. Nyt aukioloajat ovat ti-to klo 11-18 (kahvila aukeaa klo 10) sekä la klo 11-15. Joitain lisäpäiviä tulossa vielä ennen joulua.

Cafe Unelma on pieni sympaattinen kahvila, jossa Saara tekee kaiken itse. Saaran korvapuustit ovat tuoreita, ja Vantaan parhaita. Cafe Unelmassa on myös kuuluisa Korsoleivos. Kahvilassa on päivittäin tarjolla pullaa, leivoksia ja kakkuja sekä pientä suolaista. Torstai on myös pizzapäivä. Kahvi on suodatinkahvia, ja teetä löytyy montaa laatua. Joulun alla myös glögiä ja kaakaota.

Ekokauppa Oranssi Orava on harvinainen ihanuus, pieni, suloinen ja sympaattinen puoti, jossa on kuitenkin todella laadukkaat, pääasiassa kotimaiset tuotteet. Ekopesuaineet, kodinpuhdistustuotteet, kosmetiikkaa, vegaanisia karkkeja jne. Myymälästä saa myös todella asiantuntevaa palvelua. Erika kertoo mielellään tuotteista ja tuntee hyvin tuotteensa. Hän on myös tarkka siitä, että tuotteet ovat laadukkaita, todella ekologisia, ja tuotteet kauniita. Myymälästä löydät taatusti lahjoja jokaiselle vauvasta vaariin.

Minun Korson Aseman puotini on uniikki myymälä, josta löytyy sekalainen mutta tarkoin valittu valikoima tuotteita. Puodin alkuaikoina koin että puoti on sisustuskauppa, mutta nykyään se on melkein enemmän muuta kuin sisustusta. Meiltä löytyy hamampyyhkeet, Drops villalankoja (lähiseudun ainoat!), puuleluja, kotimaisia käsintehtyjä koruja, italialaiset Bergs Potter saviruukut, paperitarvikkeita, kauniita kalentereita, laaja valikoima kauniita postikortteja, marokkolaisia tossuja, paikallista kahvia jne. Valikoimassa pyrin miettimään myös laatua, kestävyyttä ja ekologisuutta sekä pienyrittäjien ja käsityöläisten tukemista.

Puodilla ei ole niin paljon joulutuotteita koska tilat ovat pienet, mutta joululahjoja löytyy kyllä kaikille. Jouluntunnelmaa ei myöskään puutu, vanhassa talossa kun ollaan. Meillä alkaakin tällä viikolla joulu, kun kahvila-myymälät on sisustettu jouluun, ja kahvilassa tuoksuu jouluherkut.

N´avetta leipomokahvila sekä sisustuskauppa Villa Nokkonen

Katajakalliontie 2, Västerskog (Sipoo)

Nyt ei Na´vettaan asti ehditty, mutta varmasti tullaan vielä käymään. Kahvila on myös leipomo, ja sieltä löytyy runsaasti ihania tuoreita leipomotuotteita, suolaista ja makeaa. Suodatinkahvia. Viihtyisä kahvila vanhassa navetassa. Pihapiiristä löytyy myös pieni ja sympaattinen sisustuskauppa Villa Nokkonen. Nokkosessa myynnissä maalaisromanttisia sisustustuotteita, upeita tuoreita leikkokukkia, vaatteita, koruja, tekstiilejä, saippuoita, pyykkietikkaa jne.

Country White

Tuomarinkyläntie 1-10, Helsinki

Olisimme käyneet samalla reissulla myös täällä, mutta myymälä oli valitettavasti kiinni isänpäivänä. Country White on kuitenkin yritys, jollaisesta itse haaveilin vuosia vuosia sitten. Country White oli alunperin pikkuinen sisustuskauppa Jumbossa, joka oli aina vakkarikohde Jumboreissuilla. Sitten se siirtyi Tuomarinkylän kartanoon ja laajeni myös Espoon Mankkaalle. Country White on maalaisromanttinen myymälä, jossa joulun tunnelma on myös ihana. Myymälästä löytyy sisustustuotteita, vaatteita, Maileg-tonttuja, valaisimia, mattoja, tekstiilejä, pieni kahvila ym. Avoinna ympäri vuoden, avoinna jouluun asti joka päivä, paitsi maanantaisin kiinni.

Ruuna Cafe & Store

Kartanontie 1, Vantaa

Ruunalla on myös todella kiva miljöö, ja on kiva kävellä pihapiirissä samalla, kun käy kahvilla. Ruuna on itselleni suht tuore tuttavuus, pari kertaa ollaan sielä käyty. Ruunasta löytyy itsetehdyt leivonnaiset, sekä päivän keitto. Ohessa on myös pikkuinen sisustuspuoti.

 

Eli ihan kivasti löytyy tästä lähiseudulta pieniä kivoja paikkoja. Ne on kyllä niin ihania käyntikohteita, sellaisia arjen pieniä piristyksiä. Todella toivon erittäin kovasti, että mikään näistä ei kärsi koronavuodesta, vaan saadaan näitä kohteita edelleen kiertää tulevatkin vuodet.

Kaikissa on myös hyvin huomioitu rajoitukset. Toki tällaiset pienet sympaattiset kohteet ovat pieniä ja ahtaita, mutta suosittelen maskin käyttöä, eikä näissä yleensä mitenkään ruuhkaa edes ole. Muutama asiakas, mutta kun rauhassa katselee, voi odottaa vuoroaan seuraavan hyllyn luo. Joten ihan hyvillämielin voi näissä käydä. Pajutallissa on myös kivasti kassa siirretty ulos, ja kaikista löytyy käsidesiä, monissa myös kertakäyttömaski saatavilla.

Oliko nämä liikkeet sinulle tuttuja? Oliko listassa jotain uutta? Laita ihmeessä myös kommentteihin lisää kohteita, jos tulee mieleen. Voit myös Suomen muitakin kohteita mainita, muista vaan perään merkitä mistä putiikki löytyy. Itsekin tiedän paljon ihania paikkoja ympäri Suomea, mutta siitä tulisi jo todella monen postauksen lista, joten pysytään nyt täällä Vantaa-Sipoo-Tuusula seudulla.

-Henna-

 

 

 

 

 

sisustus varikas-sisustus joulu
Kommentit (2)
 1. Annika Kontkanen
  13.11.2020, 19:07

  Kaikki ihanat puodit olivat minulle uusia tuttavuuksia. Kiitos vinkeistä.

  1. hennaasemalta
   14.11.2020, 17:26

   Kiva kuulla että tästä oli hyötyä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *