Joulunvihreää

Nyt kun halloween on ohi, aloin taas perinteisesti pikkuhiljaa rakentamaan joulua kotiin. Just tänään puhuttiin, että tuntuu hullulta laittaa joulua, kun ulkona sää on kuin syyskuussa. Eilen käytiin ulkoilemassa auringonpaisteessa, ja tänään oli niin helppoa räpsiä kuvia, kun oli niin valoisaa. Siis aivan ihanaa että on! Joulutunnelmaa saa vaan kaivamalla kaivaa. Tai sanotaan näin, että iltaisin olen kyllä ihan joulufiiliksissä. Kynttilät palaa, mukissa glögiä ja Spotifysta soi joululistat. En tykkää tässä vaiheessa kuunnella mitään tosi jouluisia lauluja, mutta spotifyssa on tosi paljon hyviä klassisia joululistoja. Sellaisia missä ei lauleta, vaan esim pianolla soitetaan joulubiisejä. Ne tuo kivaa tunnelmaa näin marraskuuhun, eikä ole kuitenkaan liian sellaisia jouluisia “hilipatihippoja”.

Kausivaloja olen jo laitellutkin, ihan vain just pimeän takia. Eilen kaivoin kaikki “semi-jouluiset” tyynyt esille. Metsänvihreää ja tyylikästä, tonttuihin ym en pysty vielä taipumaan. Kynttilät vaihtuivat joulutuoksukynttilöihin, ja oliivipuun tilalle pitäisi hakea joku huonekuusi tai vastaava.

Silmiini osui eilen myös vihreän makrameelangan jämät, joten tein pikaisesti pitkästä aikaa makrameen, joka sopii paremmin tämän hetken väreihin kuin sen paikalla ollut ryijy. En ole vuoteen tehnyt makrameita, mutta kyllä ne solmut taas muisti kun hetken pähkäili. Hiukan isompi saisi työ olla, mutta sitähän voi vielä jatkaa jos siltä tuntuu.

Ristipistoja

Vanhalla nojatuolilla on ihana bambityyny, josta olen hyvin ylpeä. Olen itse tehnyt tuon ristipistotyön. Ostin siihen tarvikkeet varmaan 2 vuotta sitten, että hitaasti se on edennyt, mutta valmistui vihdoin syksyllä. Mun naapurissa asuva ompeleva tuttava vielä ompeli tyynyn minulle, niin sain sen vihdoin esille. Vähän kyllä jänskättää ettei eläimet tai lapset tuhoa tyynyä. Niin iso työ siinä oli, että itku pääsisi kyllä. Mutta ei sitä ole tarkoitettu kaappiin piiloonkaan laittaa, joten siinä se nyt on.

Oli tarkoitus laittaa myös joulutähdet ikkunaan, mutta hitsi kun en löydä niitä mistään. Täytyisi kohta taas koluta ullakolle etsimään. Olohuoneen ikkunat näyttää niin ankealta ilman. Paljon muutakin joulutavaraa on vielä löytämättä, että ehkä sielä on joku iso joulukassi vielä jossain nurkassa. Lapsetkin haluaa laittaa jo omat pienet valkoiset joulukuusensa esille.

Joulukaupoille

Huomenna me lähdetään äidin, siskon ja kuopuksen kanssa kiertämään lähiseudun pienet ihanat joulukaupat. Haetaan sieltä vähän joulutunnelmaa. Ajattelin samalla ottaa vähän kuvia, ja tehdä teillekin postauksen näistä kivoista paikoista.

Mies saa vuorostaan huomenna isänpäivälahjaksi pelipäivän. Käytiin ostamassa kuopuksen kanssa herkkuja hänelle, ja hän saa sitten pelata koko päivän, kun mekin ollaan “poissa jaloista”. Totesin että tämä on paras ratkaisu isänpäiväksi, ja itse ainakin ottaisin tosi mielelläni lahjaksi “päivän yksin kotona puuhaillen omia juttuja.”

Jaaha, ei se nyt auta kuin juoda kahvi loppuun ja lähteä sitten taskulampun kanssa ullakkoa koluamaan. Voi että kun joskus saisi itsestään irti sen ullakon järjestelyn, niin ei olisi aina tätä ongelmaa…

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

-Henna-

 

 

sisustus olohuone joulu
Kommentit (2)
  1. Ihana ristipistotyyny! Syystäkin olet ylpeä siitä, olen itse tehnyt vain pieniä ristipistotöitä, mutta niissäkin meni aikaa. Mutta mukavaa puuhaa ristipistotyöt on, ehkä vielä joskus ten itsekin tyynyn.

    1. hennaasemalta
      9.11.2020, 22:58

      Kiitos! Onhan niitä super-ristipistelijöitä, jotka tekee tosi isoja töitä, itselläni tämä koko on aika maksimi mitä jaksaa tehdä loppuun. Kivan rentouttavaa puuhaa kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *