Kevät 2019

On taas tämä ihana aika vuodesta, kun voi muistella mennyttä vuotta, ja suunnitella seuraavaa vuotta. Itselläni on viimeisimmät ”loma”päivät mennyt puodin inventaarion merkeissä myös. Vaikka tuo loppuvuoden iso inventaario on iso työ, se on myös puhdistavaa. Samalla tulee siivoiltua nurkkia, mietittyä uutta järjestystä ja tulevia uusia tuotteita. Samalla tässä lomalla tulee muutenkin tehtyä suunnitelmaa puodin suhteen. Olen tällä kertaa tehnyt hiljalleen ihan exceliinkin suunnitelmaa. On kivempi aloittaa uusivuosi töissä, kun on tarkat suunnitelmat ja tavoitteet mitä tavoitella.

Täytyy sanoa että olin kyllä tänä vuonna jotenkin aivan loppu nuo viimeiset työpäivät. Nyt on reilu viikko mennyt lomaa, ja nyt vasta alan toipua. Tuntui etten viikkoon halunnut yhtään edes miettiä töitä, ja tekemätön inventaario kummitteli mielessä. Nyt on reilu viikko mennyt, ja inventaario on tehty, alan jo pikkuhiljaa vähän odottaa töihin paluuta. En todellakaan ymmärrä miten yrittäjät, jotka ei kunnolla lomaile, jaksaa sitä. Mun työ on ihana, mutta se oma firma on niin mielessä kokoajan, että mulla halkeaa pää, olkoonkin miten kivaa työtä tahansa. Siksi nykyään liputan isosti lomien pitämistä. Olkoonkin loma lovena lompakossa, mutta kyllä se on mielelle ja keholle niin tärkeää. Sitäpaitsi uusivuosi on niin ihanaa aloittaa puhtaalta pöydältä, kun oikeasti ehtii lomailla, ja mietiskellä ja suunnitella.

Nyt kuitenkin palataan hiukan ajassa taaksepäin, ja vuoden 2019 kevääseen. Olen tänä vuonna kirjoittanut blogia suht vähän, joten hirveästi ei ole blogissa materiaalia mitä kahlata läpi. Ei se mitään, aina jotain löytyy.

Tammikuu

Tammikuu on vuoden tylsin kuukausi mielestäni, mutta toisaalta tykkään myös siitä kun se on sitä uuden alkua. Vuosi alkoi heti kodin huonekalujen uudelleen järjestelyllä, ja sisustamisella. Ekat tulppaanit pääsi pöydälle, ja silloinkin näytti vähän erilaiselta meillä kuin nyt. Tuonkin jälkeen on huonekalut vaihtanut monesti paikkaa, ja vaihtaa muuten tälläkin hetkellä. (Tästä aiheesta lisää parin postauksen päästä. )

Tammikuussa tuli myös elettyä jälleen vähän terveellisemmin kaiken joulusyömisen jälkeen. Tammikuussa myös somessa kohisi, ja olin aikamoisen ryöpytyksen kohteena. Tästä kirjoitinkin vuosi sitten mielestäni aika hyvän postauksen, joka löytyy täältä. 

Huomasin muuten pari päivää sitten, että ainakin Facebookissa riideltiin joka hemmetin ryhmässä, että päätin pitää some-tauon. Kun olen lomalla ja kerrankin voin. Onkin ollut ihanaa olla sieltä pois nyt pari päivää. Yhden mainoksen olen nopsaa käynyt laittamassa, ja kurkkaamassa kuvia siskon instatililtä. Tuo ihana kun on Thaimaassa, ja meni sielä just kihloihin. <3 Muutoin some täysin pimeänä. Puhdistavaa! Suosittelen todella lämpimästi!

Helmikuu

Katsoin tuossa eilen että helmikuun lopulla aurinko nousee jo seiskan jälkeen, ja laskee vasta vähän ennen ilta kuutta. Sitä kohti onneksi ollaan menossa. Kuvatkin on selvästi jo valoisampia ja ihanan värikkäitä. Helmikuussa olen laittanut jo kevättä kotiin.

Helmikuussa oli myös rahahuolia, alkuvuosi kun on myymälä-yrittäjälle aika haastavaa aikaa. Onnistuin myös tiputtamaan puhelimen vessanpönttöön. Onneksi meidän kahvila-myymälästä oli juttu Hesarin Vantaa-lehdessä, niin saimme kivasti kovasti toivottua mainosta. Juttu vieläkin luettavissa tilaajille täältä. 

Helmikuussa sai myös alkaa jo vähän haaveilla pihanlaitosta, vaikka olikin lunta ja jäätä vielä piha täynnä. Aloin suunnitella jo pihalle kissoille catiota, joka toteutettiinkin kesällä. Eli kissojen ulkohäkki jonne pääsivät ikkunasta halutessaan.

Helmikuussa paistoi myös välillä aurinko, ja siivosin kasvihuoneen lumen keskellä. Ihanasti kyllä kevättä ilmassa jo helmikuussa, vaikka sitä lunta olikin. Ja hei, ihan kohta se helmikuu on täällä taas!

Maaliskuu

Maaliskuussa jatkui pihahaaveet ja kevään odotus. Käytiin ystävän kanssa Helsingissä Annalan huvilalla kylvämässä tomaatintaimi, ja siitä alkoikin kevään ekat kasvattelut. (Kasvatinkin ihan kasvivalon kanssa muutaman tomaatin, mutta aika onnettomaksi liruiksi ne silti jäi. Tänä vuonna enemmän ravinteita, ja uusi yritys. )

Maaliskuussa aloitin myös saman ystävän kanssa mehiläistarhauskurssin. Kurssi inspiroikin hankkimaan oman pesän, ja nyt meillä talvehtii tuolla meidän pihalla kaksi yhteistä pesää. Ensi kesänä olisi tarkoitus sitä vielä jakaa, niin saan sitten hunajaa reilummin myyntiin ensi vuonna. Hunajaa kun kysyttiin vielä joulun allakin, mutta meillä oli vasta muutaman kymmenen purkin kokeiluerä tänä vuonna.

Maaliskuussa alkoi myös tuunailu, ja mm. maalasin aulan pystynaulakon.

Maaliskuussa oli myös vähän avautumista, kirjoitin pitkän postauksen perhehoitajien palkasta. Se löytyy täältä. Vähän surettaa ajatus että tuolloin jo odotimme uusia sijoituslapsia. Onneksi en tiennyt että vielä nytkään niitä ei ole. Onneksi tähän tulee pian muutos. Siitäkin tosiaan lisää sitten myöhemmin.

Huhtikuu

Huhtikuussa meidän esikoisella oli synttärit, ja lahjaksi poika sai koko perheen etelänmatkan. Huhtikuu olikin kovaa matkakuumetta, ja kirjoitin myös postauksen matkan ekotuotteista. Postaus täällä. Matkaan lähti paljon käteviä palapesuaineita, ja ne ovat edelleen arjessakin kovassa käytössä. Voin kovasti suositella!

Huhtikuussa oli myös pääsiäinen, kirjoitin postauksen yrittäjyydestä ja pääsin vihdoin kunnolla pihahommiin! Orvokkia ja pelargonioita kasvihuoneeseen, ai että! Huhtikuussa saatiin myös se kissojen ulkotarha tehtyä, ja se oli kyllä kesällä hitti. Vaikka vähän vastustankin tällaisia häkkejä kissoille, niin meidän kohdalla tämä oli hyvä ratkaisu. Keskellä taajamaa ja vilinää meidän nuorimmat kissat ei voi vapaana ulkoilla, joten häkkiin pääsevät ikkunasta halutessaan sisään ja ulos. Saavat ulkoilmaa ja ihmetellä ohi käveleviä asiakkaita.

Toukokuu

Toukukuussa oli kovasti odotettu perheloma Bulgariassa. Reissu teki tehtävänsä, ja palasin levänneenä ja into pinkeänä arkeen. Kotona odotti pihahommat, työkiireet ja parit juhlat. Äitini täytti pyöreitä, oli äitienpäivä ja siskon valmistujaiset. Arkea tosin vähän varjosti miehen työttömyys, sekä yleensäkin meidän rahatilanne.

Toukuussa koko Suomi juhli myös leijonien kultaa. Muistan kun kuuntelin jälleen Radio Novaa ja siivoilin kotona. Juhlatunnelma välittyi jo radion välityksellä, ja Korson asemakin kaikui yöllä juhlivien huudoista.

Kesäkuu

Kesäkuussa kirjoittelin postauksen siitä mehiläistarhauksesta, sen voit lukea täältä. Hirveän kiinnostava harrastus, joka on myös ekoteko! Mielenkiintoista myös nähdä, tuleeko mehiläisten työ näkymään pihassamme tulevina vuosina. Kuinka paljon paremmin kukat kukkii jne. Tämä myös vaikuttaa pihaamme siten, että pyrin valitsemaan enemmän pölyttäjille sopivia kasveja. Sellaisia jotka kukkii keväästä myöhään syksyyn.

Kesäkuussa kirjoitin myös postauksen yrittäjäksi ryhtymisestä. Sieltä löytyy pari vinkkiä, ja hiukan omaa kokemusta. Kesällä mulla tuli kolme vuotta yrittäjyyttä täyteen, ja sain myös valmiiksi yrittäjän ammattitutkinnon.

Kesäkuussa laitettiin taas pihaa, kivituhkaa, uusi iso kukkapenkki ja mies aloitteli ulkokaton maalausta.

Ah, ihana kevät. <3

Nyt toivottelen oikein hyvää uuttavuotta!

-Henna-

sisustus sisustusideat puutarhanhoito lapsiperheet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *