Joulustressiä ja elokuvia

Niin se jälleen on joulukuu hurahtanut kovaa vauhtia ohi kiireen keskellä. Mun piti jouluna paljon fiilistellä tänne joulua, mutta palkkatyö vei jälleen kaiken ajan ja energian. Mä huomaan aina olevani aivan poikki ennen joululomaa, joulukiireet vie niin voimat. Tänä vuonna olin kuitenkin erityisesti loman tarpeessa jo. Ihan hirveän stressaavaa ollut koko syksy näin yrittäjänä, tai siis koko vuosi. Mutta jos syksyä vain katsoo, niin kyllä sai eniten jännittää miten joulumyynnit menee.

Jännitti että onko meillä asiakkaita, joudutaanko sulkemaan, sairastuuko tässä itse tai joutuuko karanteeniin. Näin pienyrittäjänähän se tarkoittaa että olisin pienenkin nuhan takia saanut sulkea koko liikkeen ja olla ilman tuloja vuoden tärkeimpään aikaan. Joten jokainen viikko ja päivä meni vain toivoen että tästä selvitään. Lopulta selvisin hyvin, ja itseasiassa paljon paremmin kuin olisin osannut toivoa. Marras- ja joulukuu olivat tavallista hiljaisempia mutta monet kävi ostamassa kerralla ison osan lahjoista, ja viimeiset päivät oli ihan kiire. Hyllyt tyhjeni vauhdilla ja jotkut tuotteista loppui aivan kesken. Kun sunnuntaina suljin ovet ja jäin lomalle, olin kyllä niin kiitollinen ja iloinen että kaikki meni hyvin. Olen myös aivan loppu, joten pitkä loma tulee oikeasti todella tarpeeseen.

Jaksamisen rajoilla

Kirjoittelin aiemmin tänne raudanpuutteesta, joka on vaivannut nyt jaksamistani tosi paljon. En tiedä, olenko vaan tietoisempi oireistani, nyt kun tiedän syyn niihin, vai pahentaako raudan tankkaaminen oireita entisestään. Kuulemma niinkin voi käydä. Aloitin kuntosalilla käymisen, mutta tuntuu ettei voimat riitä sielä yhtään. Raudan syönti aiheuttaa myös pahoinvointia ym. Tähän kun lisää työstressit ja pimeän ajan niin huh heijaa. Joten nyt loman tavoite numero yksi on levätä. Tavoite kaksi on herkutella tämä viikko, mutta palata sitten ruotuun. Kiireessä tulee syötyä huonosti ja liikuntakin on jäänyt normaalia vähemmälle, joten nekin toki pahentaa oloa. Jos jotain tästä huonosta vuodesta olen oppinut, niin itsestä huolehtimisen. Se on niin älyttömän tärkeää jotta jaksaa arjen pyöritystä ja pysyy oikeasti terveenä. Vielä kesällä ja alkusyksystä olin niin energinen ja hyvissä voimissa, että todella kaipaan sitä oloa takaisin.

Joten hyvällä omallatunnolla tällä viikolla saa vetää suklaa-ja juustoöverit mutta sitten taas mennään kohti parempaa oloa. Menen myös lääkäriin hoitamaan tätä rauta-asiaa. Eli mun vuoden 2021 tavoite on selvä, saada rauta-arvot kunnolla nousuun! Ei mikään helppo homma, mutta varmasti korjattavissa.

Joulutunnelmaa ja elokuvia

Ennen seuraavaa vuotta, fiilistellään nyt tämä joulu ensin parhaimman mukaan. Oikeasti on myönnettävä että joulufiilistä on saanut kyllä hakemalla hakea tänä vuonna. Kun ei pääse juurikaan joulukahveille, joulumyyjäisiin, ym. Pääasiassa tunnelman hakeminen on ollut kotona kynttilänvalossa joululeffojen katsomista. Ihanaa sekin, ei siinä, mutta ihminen kaipaa vaihtelua.

Hei tähän kohtaa vinkkaan, Netflixin norjalainen (?) Jouluksi kotiin-sarja on ihana. Siitä tuli vasta toinenkin kausi. Sarja on hauska ja romanttinen, tietty, mutta parasta siinä on joulumaisemat ja joulukodit. Ihana pieni joulukylä ja kotoisat kodit. Eilen tehtiin peti olohuoneen lattialle ja katsottiin lasten kanssa Christmas chronicles. Se on kiva kun saa laitettua duppaukset niin pienetkin ymmärtää. Haluaisin niin näyttä lapsille ikiklassikon Yksin kotona-elokuvan, mutta siihen ei harmi kyllä saa dubbausta ainakaan Disney+:lla. Vinkatkaa jos tiedätte hyviä koko perheen jouluelokuvia joihin saa dubbauksen/ovat kotimaisia.

Nyt mä taidan lähteä lenkille haukkaamaan happea, jos tuolla olisi edes hetken sateetonta.

Kivaa jouluviikkoa!

-Henna

Ps. Eilen oli vuoden pimein päivä, joten nyt mennään taas valoa kohti. Parasta!

 

sisustus joulu olohuone
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *