DIY koristemobile

Mulla on Unelmien Talo ja Koti-lehdessä pieni diy-palsta, eli tee se itse-palsta. Uusin eli huhtikuun numeron diy-juttu oli niin kiva tehdä, että jaan sen tännekin.

Meidän kanarialinnut kaipasi jotain ”laskeutumisalustaa”, joten olin päättänyt tehdä niille oksista kattoon mobilen. Tällaisen mobilenhan voi siis oikein hyvin tehdä ihan vain koristeeksi huoneen kattoon. Parhaiten mobilet kuitenkin tunnetaan vauvanhuoneissa sängyn tai hoitopöydän yläpuolella. Itse tein oksista ja huopakankaasta Nestorille ihanan mobilen 2014 kun olin raskaana. Se löytyy täältä. Se löytyy itseasiassa vieläkin Nestorin sängyn päältä. Huomattavasti onnettomampana vaan, meidän rämäpää kun on ahkerasti repinyt siitä pisaroita pois…

Tänä vuonna tein sitten mobilen meidän uusimmille vauvoille, eli kanarialinnuille. Uusin mobile tuli olohuoneeseen kattoon, joten sen piti sopia muutenkin sisustukseen. Pyörittelin erilaisia vaihtoehtoja, joissa olisi simpukoita, höyheniä, puuhelmiä, huopakangasta tai askartelumassaa. Lopulta päädyin askartelumassaan ja puuhelmiin. Löysin Sinellistä vielä normaalia kevyempää massaa, ja sehän sopi tähän oikein hyvin. Halusin nimittäin ripustaa mobilen melko ohuella langalla, joten se ei saanut painaa paljoa. Linnuthan eivät itse paina mitään vaikka siihen laskeutuvat.

Tällaisia mobileita voi tehdä vaikka minkälaisia ihania, ja paras inspiraationlähde tähänkin on Pinterest. Sieltä löytyy myös tosi kivoja vastaavia mobileita jotka laitettiin seinälle. Tässä kuitenkin oman versioni ohjeet:

Tarvikkeet: Ilmakuivuvaa askartelumassaa, oksia, ohutta lankaa, neula, askartelumaaleja ja puuhelmiä

  1. Kauli askartelumassa levyksi. Paina siitä erilaisia kuvioita vaikka lasin pohjalla tai muotoile itse veitsellä. Tee kuvioihin myös reikä ripustuslankaa varten. Joihinkin kuvoihin tein ylös ja alas reiän, jotta sain kuvion alle vielä toisen kuvion. Anna kuvoiden kuivua. Maalaa ne askartelumaalilla molemmin puolin. Itse maalasin ne kahdesti jotta sain peittävän pinnan.
  2. Leikkaa oksat haluamasi pituisiksi. Itse leikkasin neljä oksaa. Yksi pitkä, kolme lyhyempää. Oksatkin voit maalata halutessasi. Solmi ylimpään oksaan ripustuslanka, mieluiten molempiin päihin jotta oksa pysyy suorana. Kiinnitä pienemmät oksat roikkumaan ylemmästä oksasta langan varassa. Voit toki myös ennen kiinnitystä lisätä koristeita myös näihin oksien väliin tulevaan lankaan.
  3. Kiinnitä oksiin neulalla ja langalla puuhelmiä ja tekemäsi koristeet. Suunnittele koristeiden paikat niin, että oksat roikkuvat vaakatasossa ja mahtuvat pyörimään vapaasti. Kiinnitä työ kattoon tai seinälle näyttäväksi koristeeksi.

Meidän linnut on tuossa muutaman kerran käynyt istumassa ja ihmettelemässä. Vaikkakin edelleen niiden lempparipaikka vapaana ollessaan on mun kallis Le Voliére-designvalaisin olohuoneen katossa. Sielä ne istuu eniten tekolintujen keskellä…

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *