Blogit
Koti asemalla

Babymobile nro. 2

Niin se valmistui pikkuhiljaa toinenkin mobile tulevalle vauvalle. Jälleen väriä riittää, mutta mielestäni mobile on silti herkkä ja suloinen. Kyllä mä voisin itsekin tällaista katsella sängyssä makoillessa.

Idean sain mobileen jo vuosia sitten, silloin jossain lehdessä taisi olla vastaava iso pilvi jossa oli muutama pisara. Tämä versio löytyi jossain vaiheessa Pinterestistä. Arvoin jonkin aikaa tämän yksinkertaisen välillä, tai sitten sellaisen jossa oli kuumailmapalloja tai eläimiä. Lopulta päädyin tähän, olihan tämä jo vuosien haave.

Mobilea oli tosi hauska tehdä, vaikka se olikin vähän työläämpi kuin paperinen mobile jonka tein aiemmin.
Pisarat ja pilvet ovat huopakangasta, ja ne on täytetty kevyesti vanulla. Narut ovat ohutta silkkinarua tai ihan ompelulankaa. Ristikko on pihalta etsityt oksat jotka maalasin valkoiseksi. Kankaat löysin ihan Sinellistä jossa myytiin sopivasti pieniä kangastilkkuja.

Tämä mobile tulee sängyn päälle, se edellinen hoitopöydän päälle. Saa nähdä hukkuuko nämä tuonne kirjavaan tapettiin, toivottavasti ei… Ainakin huoneeseen tulee lisää väriä näiden ja kaapissa odottavien pallovalojen myötä.

Seuraavaksi työlistalla on vauvalle villasukat sekä värikäs peitto joka on ollut jo pitkään kesken. Vähän tuli jo paniikki peiton suhteen, mutta näillä helteillä ja hikisillä käsillä ei oikein huvita käsitellä villaa… No, onhan tässä vielä aikaa!

-Henna-

Kommentit (7)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Suloinen ja väristähän vauvat tykkää..:)

 2. Kesäpäivä

  Olen kutonut peittoa vauvalle lähellä h-hetkeä,kun mun pää ei enää taivu vaativampiin käsitöihin.

  Onnellista odotusta ja tsemppiä kuumuuteen!

  Itsellä on useampi kesä mennyt ison mahan kanssa=aika hyvin voin myötäelää 😉

  • hennaasemalta

   Joo mä päätin että jatkossa jatkan taas kevätvauvoilla, jos vauvoja vielä tulee. 😀 No ei, on tässäkin puolensa, ei tarvitse ahtautua toppatakkiin ja voi kävellä sandaaleissa jos jalat turpoaa. 🙂

 3. NINNI

  Voi hassuus! Juurikin kirjoitin omasta tekeleestä (sivulauseessa), joka on yksinkertaistettu versio sinun ihanasta oikeasta mobilesta! Mä havahduin tekemään sen "liian" myöhään – poika on jo sen verran iso ettei tuommoiset enää hirveemmin kiinnostele kun pitää päästä repimään ja maistelemaan 😉 Mutta pilviä ja pisaroita roikkuu nyt sitten ratojen varressa enempikin!

  • hennaasemalta

   Kävin heti kurkkaamassa! Vastaavaa yksinkertaisempaa versiota mäkin aikoinaan alunperin mietin, mutta Pinterestissä pyöriessä se ajatus sitten vähän suureni. 😀 Sun onkin enempi tuollainen koriste jota voi käyttää ns aina, mulla tosiaan mobile. Sekin tosi kiva!
   Vitsi, tuli ihan haikeus kun luin että teidän poika on jo puolivuotias! Vastahan sä blogissa kerroit syntymästä! Tässä omaa mahaa jo pikkuhiljaa tuskaillessa, iski tuosta mieleen se totuus, että aika kiitää ja raskaus on kuitenkin niiiiiin lyhyt aika! Täytyy nyt yrittää nauttia vaikka kuumuus tuskastuttaa ja tuntuu että vatsanahka repeää… Kohta tääkin kaveri on vieressä köllöttelemässä eikä masussa…. Sitten taas haikeana muistelee tätä harvinaista aikaa…

 4. Häivähdyksiä Piia

  Tämäkin on todella kaunis!!

 5. Anonyymi

  En tiedä luetko/huomaatko jos komentoin näin vanhaan postaukseen, mutta koska asiani liittyy tähän aiheeseen, otan riskin;).
  Esinnäkin, kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, olen seurannut jo pidempään. Nyt meitä pyydettiin kummeiksi siskoni lapselle ja eilen ostin lapsille askarteluun huopaa ja samalla sain /muistin idean(si) tuosta mobilesta ja ajattelin josko tekisin lahjaksi tällaisen. Tänne Siis tulin vähän kurkkimaan, vaikkakin jo illalla aloitin tekemään, pilvet on erimalliset ja muutakin pientä muutosta on, mutta ajatus ja värimaailma sama. Tuo on niin söpö. <3 Itse teen kahdesta hengarista tuon ns.telineen, jonka juuri maalasin. Yllättävän mukavaa värkkäilyä, joskin aikaavievää..(kaikki kotityöt jää tekemättä:-() vielä muutama pisara täytyis tehdä ja sitten kasailemaan… ehkäpä illalla ku lapset nukkuu ja on omaa aikaa:-)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *