Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ystävänpäivän herkkuaamiainen

height=”749″ width=”500″>

Tämän viikonlopun olemme viettäneet tyttöjen kanssa kolmistaan kotona. Kaikkea mukavaa on tullut puuhasteltua kolmisin ja tänään aamulla ystävänpäivän kunniaksi päätimme valmistaa herkkuaamiaisen. Croisantit ovat olennainen osa jokaista meidän perheessä valmistettua herkkuaamiaista, joten niitä valmistimme myös tänään.

Croisantteja ei ole koskaan tullut valmistettua itse, vaan jääkaapistamme löytyy usein rulla paistovalmista croissant taikinaa. Tällä kertaa päätin täyttää croisantit ennen paistamista. Kolme croisanttia täytettiin ilmakuivatulla kinkulla ja juustoraasteella. Loput kolme croisanttia täytettiin taas tummalla suklaalla. Croisanttien lisäksi iso kupillinen maitokahvia, tuoremehua ja hedelmiä niin täydellinen herkkuaamiainen oli katettu.

Hyvää Ystävänpäivää!

height=”750″ width=”500″>

Täytetyt croisantit

Ainekset

240 g
paistovalmista croisant taikinaa (esim. danerolles taikinarulla)
0
tummaa suklaata (3 palaa)
0
ilmakuivattua kinkkua (3 viipaletta)
1 dl
juustoraastetta (esim. emmental)
1 0
kananmuna (voiteluun)
Muut ainesosat

Tee näin:

Avaa taikinarulla ja leikkaa veitsellä taikinassa olevia pisteviivoja pitkin. Liisää täytteet taikinakolmioiden leveämpään päähän. Täytä kolme croisanttia ilmakuivatulla kinkulla ja juustoraasteella. Täytä kolme croisanttia tummalla suklaalla. Rullaa taikina kolmio täytteineen kannasta kohti kärkeä. Nosta täytetyt croisantit leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista pakkauksen ohjeen mukaan tavallisessa uunissa 200 asteessa ja kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna täytettyjen croisanttien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *