Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ylikypsäksi haudutettua hirvenpaistia kanttarellikastikkeella

Remontti on viitä vaille valmis ja muuttolaatikoita pakataan parhaillaan. Päätin aloittaa pakkasen tyhjennyksen, jotta muutto sujuisi hieman helpommin. Tällä kertaa pakkasen pohjalta tarttui käteen appiukolta saatu hirvenpaisti.

Samalla viikolla olin kaupasta heräteostoksena napannut kärryihin kanttarellifondin ja siitä se ajatus sitten lähti. Paisti pataan sipulilohkojen, yrttien, kantterelliliemen ja kuivan sherryn kera. Annetaan hautua miedolla lämmöllä pitkään ja hartaasti.

Ylikypsä liha on meillä lasten suurta herkkua ja versioita onkin tullut tehtyä vaikka kuinka monta. Helppoa ruoanlaittoa, joka valmistuu itsestään uunissa remontin ja pakkauksen lomassa. Lopputulos on aina ollut herkullinen.

Ylikypsäksi haudutettua hirvenpaistia kanttarellikastikkeella

Ainekset

2 kg
hirvenpaistia (luutonta)
4 kpl
sipulia
4 kpl
rosmariinin oksa
½ dl
tuoretta timjamia
3 rkl
kanttarellifondi
6 dl
vettä
Kanttarellikastike sherryllä:
7 dl
kanttarellejä
2 kpl
banaanisalottisipulia
1 rkl
voita
2 rkl
kuivaa sherryä
1 dl
paistilientä
1 dl
kuohukermaa
Muut ainesosat
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Tee näin:

Ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti:

Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistamista. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kuori ja lohko sipulit, laita padan pohjalle. Nosta paisti pataan ja lisää myös yrtit. Kaada sherry pataan ja lisää kanttarellilientä kunnes 3/4 paistista on peittynyt.

Laita pataan kansi päälle ja nosta 150 asteiseen uuniin. Anna hautua vähintään kolme tuntia. Nosta paisti padasta ja riivi haarukoilla suikaleiksi. Ota liemestä 1 dl talteen kanttarellikastiketta varten. Nosta lihat takaisin pataan ja sekoita hyvin liemen joukkoon.

Kanttarellikastike sherryllä:

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna pannu ja sulata voinokare. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää kanttarellit. Paista kunnes neste on haihtunut pannulta. Lisää sherry ja anna kiehahtaa. Lisää paistiliemi ja kerma. Anna hautua ja suurustua viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *