Ylikypsä kassler aasialaisittain

Kesälomalla oli aikaa lukea vino pino keittokirjoja, joista yksi oli äidiltäni lainattu gaijin. Kyseisen keittokirjan innoittamana syntyi tämä resepti. Possun kassleria marinoitiin yön yli hoisinkastike pohjaisessa marinadissa. Kassler hautui uunissa ylikypsäksi, jonka jälkeen liemi keitettiin kokoon. Kasslerin pinta grillattiin uunissa rapeaksi ja grillauksen aikana valeltiin kokoon keitetyllä leimellä. Lopputulos oli todella onnistunut vaikka itse niin sanonkin.

Ylikypsää kassleria aasialaisittain tuli valmistettua isompi satsi ja siitä riitti meidän perheelle useampaankin ruokaan. Aasialaisittain maustetusta nyhtöpossusta valmistettiin kesärullia ja hampurilaisian. Reseptit tulossa blogiin myöhemmin. Viimeiset rippeet herkullisesta nyhtöpossusta sujahtivat salaattiin.

Ylikypsä kassler aasialaisittain

Ainekset

1 ½ kg
porsaan kassleria
Marinadi
1½ dl
hoisin -kastiketta
1 dl
hunajaa
½ dl
soijaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita porsaan kassler pakastepusiin ja lisää pussiin marinaadi. Katso, että marinadi peittää tasaisesti kasslerin. Sulje pussi ja nosta porsaan kassler marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Laita porsaankassler ja marinadi kannelliseen pataan. Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna kasslerin hautua 3 tuntia. Nosta kassler uunivuokaan. Keitä padan lientä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.

Valele kassleria liemellä. Grillaa kasslerin pinta rapeaksi uunissa grillivastuksen alla noin 15-20 minuuttia. Valele kassleria muutaman kerran grillauksen aikana.

Anna kasslerin jäähtyä hetki. Leikkaa kassler viipaleiksi ja lusikoi loput liemestä päälle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *