Viinitilakierroksella Lanzarotella

Viimeisenä kokonaisena lomapäivänä Lanzarotella Puerto del Carmenissa halusimme nähdä hiukan enemmän Lanzarotea. Matkatoimiston bussiretket eivät ole meidän makuumme ja toisaalta emme myöskään halunneet vuokrata autoa. Hetken googlailun jälkeen päädyin Wine tours Lanzarote yrityksen sivuille. Wine tours Lanzarote yritys järjestää päivittäin viinitilakierroksia. Viinitilakierroksella tutustutaan kolmeen viinitilaan ja maistellaan kyseisten viinitilojen viinejä. Viinitilakierrokselle sinut haetaan hotelliltasi ja ryhmän koko on maksimissaan 8 henkeä.

Viinitilakierros kuulosti meistä molemmista juuri meille sopivalta retkeltä ja siltä istumalta varasimme retken. Viinitilakierroksen aikana saimme ihailla henkeäsalpaavan kaunista, mutta karua maisemaa. Viinitilakierroksella tutustuimme kolmeen erityyppiseen viinitilaan, joissa viininviljely tavat poikkesivat hiukan toisistaan. Viininviljelytapa viinitiloilla riippuu siitä miten paksu kerros tuhkaa peittää maaperää. Jos tuhkakerros on paksu viiniköynnöksille oli kaivettu kuoppa.

Lanzarote on todella tuulinen saari, joten viiniköynnökset suojataan laavakivistä rakennetuilla muureilla ja viiniköynnökset kasvavat pitkin maanpintaa. Viiniköynnöksiä ei kuullemma Lanzarotella kastella. Tuhka kerää tehokkaasti kosteutta ja auttaa näin viiniköynnöksiä selviytymään karuissa oloissa. Viininviljely Lanzarotella on todella työlästä ja vaatii paljon käsityötä. Koneita pystytään viinitiloilla hyödyntämään todella vähän.

Viinitilakierros ei ollut ryppyotsaista viininmaistelua, vaan mukava kierros rennossa porukassa. Viinitilakierroksen opas oli ihan huippu tyyppi ja 3,5 tunnin retki oli todellakin hintansa arvoinen. Viinitilakierroksella saimme sopivan määrän faktatietoa liittyen viininviljelyyn ja samalla myös Lanzaroten historiasta. Viinitiloilla maistamamme viinit olivat erinomaisia ja niitä tulikin hankittua tuliaisiksi kotiin. Lanzarotelaisia viinejä ei juurikaan myydä muualla sillä tuotanto on sen verran vähäistä.

Suosittelen lämpimästi varaamaan viinitilakierroksen, jos olette lähdössä Lanzarotelle. Sama yritys järjestää myös craft beer kierroksia, jos oluet ovat enemmän makuusi. 

Ravintola vinkkejä Puerto del Carmeniin löydät linkistä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *