Lanzarote Puerto del Carmen

Palasimme viikko sitten lomalta Lanzarotelta Puerto del Carmenista mieheni kanssa. Pääsimme tällä kertaa kahdestaan lomamatkalle, edellisestä kahdenkeskisestä lomasta olikin vierähtänyt jo 11 vuotta. Emme juurikaan suunnitelleet lomaa etukäteen, sillä päälimmäisenä ajatuksena oli ladata akkuja ja nauttia yhdessä olemisesta ilman minuuttiaikatauluja. Syksyn ja talven kova työkuorma oli uuvuttanut meidät molemmat ja loma tuli siis todellakin tarpeeseen.

Kumpikaan meistä ei ollut käynyt Lanzarotella aikaisemmin. Viime vuonna matkustimme koko perhe Teneriffalle. Ihastuimme valtavasti karuun Lanzaroten saareen ja etenkin Puerto del Carmenin kylämäiseen vanhaan kaupunkiin sataman ympärillä. Lanazarote on pääosin välttynyt korkeilta ja ympäristöön sopimattomilta rakennuksilta. Kylämäinen perinteinen rakennustyyli on säilynyt Lanzarotella taiteilija César Manriquen ansiosta. Hän vakuutti viranomaiset siitä, että rakentamista on säädeltävä saaren luontoon sopivaksi ja perinteistä rakennustapaa kunnioittavaksi. Matkoilla valitsemme miltei aina huoneistohotellin, sillä rakastan laittaa ruokaa myös lomalla. Mielestäni on ihana käydä kaupassa tai torilla valitsemassa paikallisia raaka-aineta ja valmistaa niistä ruokaa. Lanzarotella  ihastuimme erityisesti paikalliseen vuohenjuustoon, jota oli saatavilla erilailla maustettuna sekä eri kypsytysiällä. Makeaa paprikaa sekä sipulia tuli napsittua ihan sellaisenaan. Valmistimme tietysti papas arrugadas eli ryppyperunoita ja niiden kanssa oli tarjolla mojokastikkeita. Yllätyksekseni Lanzarotella tarjottiin melonin sijasta papaijaa ilmakuivatun kinkun kanssa. Papaija on nyt sesongissa ja sitä olikin Lanzarotella joka kaupassa valtavat määrät tarjolla. Papaija kyllä sopi erinomaisesti yhteen ilmakuivatun kinkun kanssa, kannattaa siis kokeilla.

Viime vuonna opimme Teneriffan lomalla, että ravintolat on Kanariansaarilla valittava tarkkaan etukäteen. Kanariansaarilta löytyy nimittäin myös valitettavan huonoja ravintoloita. Lanzarotella totesimme, että poikkeus vahvistaa säännön sillä ensimmäisenä lomapäivänä satuimme vanhassa kaupungissa kävelemään sisään Taberna De Ninoon ja saimme pöytään erinomaisia tapaksia. Tosin hotelliin kirjautuessamme meille kerrottiin, että parhaat ravintolat löytyvät Puerto del Carmenin vanhan kaupungin satamasta. Kävimme samassa ravintolassa lomamme viimeisenä iltana, sillä me molemmat rakastamme tapaksia. Blogista löytyykin monta hyvää tapas reseptiä. Yleisemmät tapakset olivat kanarialiasta vuohenjuustoa friteerattuna tai sellaisenaan tarjottuna, papas arrugadas sekä mojokastikkeita ja padron chilit.

Erinomaisesta grillatusta lihasta saimme nauttia Restaurante La Cascada Bodegassa. Meille suositeltiin myös seuraavia ravintoloita, joihin emme tällä matkalla ehtineet: Toro ja Vino + Lanzarote. Suunnitteilla on jo seuraava matka koko perheen kanssa Lanzarotelle ja silloin toivottavasti ehdimme myös näihin ravintoloihin. Vino + Lanzarote on kuulemme ainoa ravintola, jossa saa lanzarotelaisia viinejä laseittain. Tarjolla on kuulemma myös erinomaisia tapaksia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *