Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Viikonlopun herkkullinen aamiainen tai brunssi muffinipellillä

Raksakiireiden keskellä olemme yrittäneet viikonloppuaamuisin ottaa hiukan aikaa perheelle ja herkutella rauhassa aamiaisella. Tällä kertaa päätin tehdä annosmunakkaita muffinipellillä ja jotain muuta herkullista siinä samassa. Ideana oli siis toteuttaa herkullinen aamiainen tai brunssi yhdellä 12 muffininpellillä. Samalla idealle tein jo jokin aikaa sitten meille mökkiaamiaisen.

Munakkaiden lisäksi päätin kokeilla helppoja ja nopeita skonsseja. Jääkaapista löytyi vahvaa cheddaria, joten sitä sujahti taikinan joukkoon. Herkulliset skonssit täytettiin anopilta saadulla mustaherukkahillolla ja ranskankermalla. Yhdistelmä oli todella herkullinen, niin kuin koko aamianen.

Näihin herkkuihin kun lisäisi vielä hedelmiä, marjoja ja jogurttia olisi kelpo brunssi kasassa kuudelle hengelle. Kiireessä ei kovin kummoisia kuvia saa otettua, mutta makuhan se tärkein asia onneksi on ja siinä ei ollut valittamista. Herkullista viikonloppua!

Skonssit muffinipellillä

Ainekset

0
voita vuokien voiteluun
6 kpl
paperisia muffinivuokia
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
vahvaa cheddarjuustoa (raastettuna)
50 g
voita (pehmeää)
1 dl
maitoa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
Voiteluun
1 kpl
keltuainen
2 rkl
maitoa
Tarjoiluun
0
mustaherukkahilloa
0
ranskankermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Käytä 12 muffininpeltiä, jos teet samalla munakkaita muffinipellillä. Muuten käytä 6 muffininpeltiä. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Laita paperiset muffinivuoat pellille. Voitele vuoat voilla. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää cheddarraaste ja kuutioitu pehmeä voi. Nypi voi hyvin vehnäjauhojen joukkoon. Lämmitä hiukan maitoa, niin että saat hunajan hyvin liukenemaan joukkoon. Lisää maito taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja tasoita pinta. Vatkaa keltuainen ja maito hyvin sekaisin. Voitele skonssien pinnat. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Irroita skonssit muffinivuoista ja leikkaa puoliksi. Täytä ranskankermalla ja mustaherukkahillolla.

Munakkaat muffinipellillä

Ainekset

0
rypsiöljyä (muffinipellin öljyämiseen)
12 kpl
savustettua ilmakuivattua kinkkua (viipaletta)
9 kpl
helmitomaatteja (kirsikkaluumutomaatit käyvät myös)
2 rkl
punaista pestokastiketta
6 kpl
kananmunaa
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Käytä valmistukseen 12 muffinin peltiä, jos teet myös muffiniskonsseja. Pelkkien munakkaiden tekoon käytä 6 muffinin peltiä. Öljyä muffinipellin koloista puolet (6 kpl). Vuoraa jokainen kolo kahdella ilmakuivatun kinkun viipalella. Puolita helmitomaatit ja laita jokaista munakasta varten kinkkujen päälle kolme tomaatinpuolikasta leikkauspinta ylöspäin. Lisää tomaattien päälle haluamasi määrä pestoa. Riko munat tomaattien päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irroita munakkaat veitsen avulla muffinipellistä. Mausta suolalla ja tarjoile.

Kommentit (9)

  1. Minna_A

    Perinneruokaa Prkl päivän tärkeimpään ateriaan kannattaa viikonloppuisin panostaa :).

    Annamaria kiitos kovasta, kannattaa kokeilla!

    Anne kiitos, ne on aika käteviä ja helposti saa myös erilaisia tehtyä syöjien mieltymysten mukaan.

    Peggy mustaherukka ja cheddar sopii kyllä ihan tajuttoman hyvin yhteen. Kannattaa kokeilla.

    Pipsa on kyllä todella kätevää ja taatusti tällä idealla tehdään meillä toistekkin aamiaisia.

  2. Tiina Garvey

    Heh, onpas nokkela idea. Multa löytyy myös todellinen lilliputti minimuffinssivuoka, joten siinähän saisi tehtyä vaikka mitä söpöjä suupaloja aamiaiselle!

  3. Johanna / Herkkuhovi

    Ihania aamiaisvinkkejä, täytyy muistaa muffinipelti ensi viikonloppuna! 😉

  4. Minna_A

    Tiina: lilliputti vuoasta tuli heti mieleen viiriäisen munat 🙂

    Johanna: kiitos, kannattaa kokeilla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *