Varhaiskaalimunakas

Varhaiskaalia oli ilmestynyt kauppoihin ja pakkohan sitä oli heti ostaa vakkei ollutkaan vielä kotimaista. Lapset olivat viikonlopun hoidossa ja nukuimme yllättävän pitkään. Aamiainen ja lounas nautittiinkin samalla kertaa. Varhaiskaalista syntyi herkullinen munakas.

Varhaiskaalin lisäksi munakkaaseen tuli mm. savustettua ilmakuivattua kinkkua. Ennen tarjoilua ripottelin varhaiskaalimunakkaan pinnalle sitruunan mehulla ohennettua majoneesia ja hienonnettua ruohosipulia. Aivan mahtava aamiainen ja lounas samassa paketissa! Varhaiskaalimunakasta tehdään taatusti toistekkin.

 

Varhaiskaalimunakas

Ainekset

6 dl
suikaloitua varhaiskaalia
100 g
savustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
1 kpl
sipuli kuutioituna
5 kpl
kananmunia
1½ dl
hienonnettua ruohosipulia
½ tl
suolaa
Tarjoiluun
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
1 dl
majoneesia (hellmans)
3 rkl
sitruunan mehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi ilmakuivattu kinkku ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää suikaloitu kaali sekä kuutioitu sipuli. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt ja saanut hiukan väriä. Lisää pannulle hienonnettu ruohosipuli ja suola. Sekoita hyvin.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää pannulle. Sekoita hyvin niin, että kananmunat sitovat kaikki ainekset. Paista miedolla lämmöllä kunnes varhaiskaalimunakkaan pinta on hyytynyt, noin 5-8 minuuttia.

Ota iso lautanen, aseta se paistinpannun päälle ja kumoa varhaiskaalimunakas lautaselle. Ujuta paistolastan avulla varhaiskaalimunakas takaisin paistinpannuun paistamaton puoli alaspäin. Paista miedolla lämmöllä kunnes varhaiskaalimunakkaan pohja saa hiukan väriä, noin 5 minuuttia.

Sekoita majoneesi ja sitruunan mehu hyvin keskenään. Hienonna ruohosipuli.

Kumoa varhaiskaalimunakas tarjoilulautaselle. Ripottele varhaiskaalimunakkaan pinnalle majoneesia ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile varhaiskaalimunakas heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *