Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Valkosipulikana juurespedillä

Flunssaisena tulee aina käytettyä valkosipulia enemmän kuin muuten. Tällä kertaa murskasin valkosipulin kynsiä morttelissa suolan kanssa tahnaksi ja tein ihanan valkosipulimarinadin broilerille. Puolikuntoisena ei jaksa keittiössä kovinkaan pitkään puuhailla, joten valkosipulimarinoitu broileri päätyi juurespedin päällä uuniin.

Kauppaan oli ilmestynyt porkkanapusseja, joissa oli perinteisien oranssien porkkanoiden lisäksi keltaisia ja violetteja porkkanoita. Värilliset porkkanat toivat uuniruokaan kivasti näköä. Halutessasi voit myös korvata osan porkkanoista palsternakalla.

Valkosipulikanaa juurespedillä on helppo valmistaa ja maku on valkosipulin ystävän mieleen.

Valkosipulikana juurespedillä

Ainekset

600 g
broilerin paistileikkeitä
Valkosipulimarinadi
2-4 kpl
valkosipulin kynsiä
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
0
mustapippuria myllystä
1 rkl
oliiviöljyä
Juurespeti
6 kpl
rosamunda perunoita
6 kpl
porkkanoita (erivärisiä)
2 kpl
punasipulia
½ kpl
ruukkua tuoretta timjamia
2 rkl
oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin valkosipulimarinadi, käytä makusi mukaan 2-4 valkosipulin kynttä. Murskaa morttelissa valkosipulin kynnet ja suola tahnaksi. Lisää puristettu sitruunan mehu, oliiviöljy ja mustapippuri. Laita broilerinpaistileikkeet pakastepussiin ja kaada valkosipulimarinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Pese perunat hyvin ja leikkaa veitsellä noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa vinottain viipaleiksi. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Laita perunat, porkkanat, punasipuli ja timjami uunivuokaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle oiiviöljy.

Laita uunivuoka uuniin ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta uunivuoka uunista ja lisää marinoidut broilerit uunivuokaan. Kaada myös marinadi uunivuokaan. Nosta uunivuoka takaisin uuniin ja paista vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes broileri ja juurekset ovat kypsiä.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *