Valkopaputahna ja grillattu maalaisleipä
Valkoisista suurista pavuista tehty tahna on taivaallista ja en käsitä miksi ei ole tullut tätä reseptiä aikaisemmin postattua. Tänään grillasimme maalaisleipä viipaleita rapeiksi grillissä. Grillattujen leipien pinnalle levitin valkopaputahnaa. Viimeistelin leivät viipaloidulla uudella sipulilla.
Helppo ja yksinkertainen alkuruoka maistui taivaalliselta. Nämä leivät maistuvat taatusti hyvältä myös aamiaisella tai brunssilla.
Valmistin valkopaputahnan morttelissa, mutta valkopavut voi surauttaa tahnaksi myös sauvasekoittimella.
Valkopaputahna
Ainekset
- 1 kpl
- Purkki isoja valkopapuja (Go green)
- 1/2 kpl
- sitruunan mehu puristettuna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 4 kpl
- maalaisleipäviipaletta
- 1 rkl
- öljyä grillaamiseen
- 0
- Uusi sipuli viipaloituna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita hienonnettu valkosipuli ja suola mortteliin. Hierrä tahnaksi. Lisää huuhdellut ja valutetut valkopavut ja hierrä tahnaksi. Lisää sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Anna maustua jääkaapissa 30 min.
Sudi leipäviipaleet öljyllä ja grillaa molemmilta puolilta rapeiksi. Levitä paputahnaa grillatuille leiville ja viimeistele leivät hienonnetulla uudella sipulilla.