Vadelma-belugalinssisalaatti
Rakastan vadelmia ja karhunvatukoita, niitä on viime aikoina tullut nautittua mielin määrin. Silmiini osui jokin aika sitten Haarukkavatkain -blogin vadelma-belugalinssisalaatti. Linssisalaatti kuulosti niin ihanalta, että reseptiä oli pakko kokeilla.
Ihan kirjaimellisesti ei tullut reseptiä noudatettua vaan muokkasin belugalinssisalaatista omaan makuuni sopivan. Marinoin belugalinssit hyväksi havaitussa marinadissa, tosin käytin tällä kertaa basilikaa ja sitruunamehua.
Tuoreiden vadelmien lisäksi lisäsin belugalinssisalaattiin karhunvatukoita ja vuohenjuustoa. Vadelma-belugalinssisalaatti oli aivan ihanaa ja tätä on tehtävä uudelleen niin kauan kuin tuoreita vadelmia sekä karhunvatukoita on saatavilla.
Vadelma-belugalinssisalaatti
Ainekset
- 250 g
- tuoreita vadelmia
- 250 g
- tuoreita karhunvatukoita
- 2 kpl
- ruukku villirucolaa
- 100 g
- pehmeää vuohenjuustoa
- Marinoidut belugalinssit
- 3 dl
- belugalinssejä
- 2 rkl
- sitruuna mehua
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 tl
- Dijon-sinappia
- 1 tl
- hunajaa
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä belugalinssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit hyvin ja kaada kulhoon.
Sekoita marinadin kaikki ainekset hyvin sekaisin ja kaada linssien joukkoon. Anna linssien jäähtyä ja marinoitua.
Asettele villirucola tarjoiluvadin pohjalle. Lisää marinoidut belugalinssit.
Murustele vuohenjuusto linssisalaattiin.
Asettele salaatin päälle tuoreet vadelmat ja karhunvatukat.