Vadelma-belugalinssisalaatti

Rakastan vadelmia ja karhunvatukoita, niitä on viime aikoina tullut nautittua mielin määrin. Silmiini osui jokin aika sitten Haarukkavatkain -blogin vadelma-belugalinssisalaatti. Linssisalaatti kuulosti niin ihanalta, että reseptiä oli pakko kokeilla.

Ihan kirjaimellisesti ei tullut reseptiä noudatettua vaan muokkasin belugalinssisalaatista omaan makuuni sopivan. Marinoin belugalinssit hyväksi havaitussa marinadissa, tosin käytin tällä kertaa basilikaa ja sitruunamehua.

Tuoreiden vadelmien lisäksi lisäsin belugalinssisalaattiin karhunvatukoita ja vuohenjuustoa. Vadelma-belugalinssisalaatti oli aivan ihanaa ja tätä on tehtävä uudelleen niin kauan kuin tuoreita vadelmia sekä karhunvatukoita on saatavilla.

Vadelmia sekä karhunvatukoita olen aiemmin käyttänyt annoksessa, jossa oli myös ankan rintaa ja grillattua salaattia.

 

Vadelma-belugalinssisalaatti

Ainekset

250 g
tuoreita vadelmia
250 g
tuoreita karhunvatukoita
2 kpl
ruukku villirucolaa
100 g
pehmeää vuohenjuustoa
Marinoidut belugalinssit
3 dl
belugalinssejä
2 rkl
sitruuna mehua
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
2 tl
Dijon-sinappia
1 tl
hunajaa
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä belugalinssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit hyvin ja kaada kulhoon.

Sekoita marinadin kaikki ainekset hyvin sekaisin ja kaada linssien joukkoon. Anna linssien jäähtyä ja marinoitua.

Asettele villirucola tarjoiluvadin pohjalle. Lisää marinoidut belugalinssit.

Murustele vuohenjuusto linssisalaattiin.

Asettele salaatin päälle tuoreet vadelmat ja karhunvatukat.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *