Uuden vuoden salaatit osa2: Aura-perunasalaatti
height=”825″ width=”550″>
Uusi vuosi on kohta ovella ja uuden vuoden aaton menu varmasti monilla mietinnässä. Kuten jo edellisessä postauksessa totesin meillä perinteisesti herkutellaan keitetyillä nakeilla ja erilaisilla salaateilla. Perunasalaatti kuuluu ainakin meillä olennaisesti uuden vuoden juhlapöytään. Tällä kertaa perunasalaattiin tuli perunan lisäksi omenaa, venäläisiä suolakurkkuja ja punasipulia. Perunasalaatin kastikkeen maustoin auralla, Dijon sinapilla ja raastetulla piparjuurella. Valkosipulia en myöskään unohtanut.
Perunasalaattia tulee usein valmistettua myös Juhannuksena. Blogista löytyykin myös perunasalaatin resepti viime Juhannukseesta. Molemmat kuvatkin on näköjään tullut otettua mökillä saman pöydän ääreltä.
height=”823″ width=”549″>
height=”825″ width=”550″>
Aura-Perunasalaatti
Ainekset
- 1 kg
- kiinteitä perunoita (esim. siikli)
- 2 kpl
- omenoita
- 3 kpl
- venäläisiä suolakurkkuja
- 1 kpl
- pieni punasipuli
- 200 g
- kermaviiliä
- 150 g
- auraa
- 1 rkl
- Dijon sinappia
- 1 rkl
- piparjuurta raastettuna
- 1 kpl
- pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä ja anna jäähtyä kunnolla. Valmista perunasalaatin kastike sekoittamalla kulhossa kermaviili, Dijon sinappi, piparjuuri, valkosipuli ja murustettu aura hyvin keskenään. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat sekä omenat. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuutioi suolakurkut. Sekoita kuutioidut perunat, omenat, suolakurkut ja punasipulirenkaat varovaisesti. Lisää perunasalaatin kastike ja sekoita varoen. Peitä perunasalaattikulho kelmulla ja nosta perunasalaatti maustumaan jääkaappiin. Anna perunasalaatin maustua vähintään puolen tunnin ajan, mieluiten useamman tunnin ajan.