Tulinen Linssipata flunssaa vastaan
height=”751″ width=”500″>
Pahin flunssakausi taitaa olla juuri nyt päällä. Lapset ovat olleet flunssassa, joten päätin kyllästää itseni valkosipulilla ja chilillä. Haudutin reilun satsin linssipataa, johon tuli reippaasti chiliä ja valkosipulia. Linssipadassa on kunnolla potkua, joten lapsille en sitä tarjonnut. Linssipadasta tuli todella hyvää omasta mielestäni, joten tätä syö useampaan otteeseen oikein mielellään. Alkuviikon pääse helpolla, kun on linssipataa valmiina jääkaapissa. Toivottavasti pöpöt pysyvät loitolla. Nyt on nimittäin mahdollisimman huono hetki sairastaa.
Linssipata
Ainekset
- 4 dl
- punaisia linssejä
- 1 kpl
- sipuli
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 3 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 kpl
- porkkanoita
- 1 l
- kasvis- tai kanalientä
- 3 kpl
- adobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
- 400 g
- tomaattimurskaa
- 2 rkl
- mutti tomaatti pyreetä
- 2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta (hot)
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- suolaa
- Tarjoiluun
- 0
- smetanaa
- 0
- esim. keitettyä riisiä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo linssit hyvin lävikössä. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipuree pataan. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuummenna kiehuvaksi. Lisää pataan linssit. Hienonna säilötyt chipotlechilit. Jos haluat linssipadasta mietoa poista chileistä siemenet. Lisää chilit pataan. Mausta pata jeeralla, korianterilla savustetulla paprikajauheella, oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Anna linssipadan hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin ja smetanan kera.