Tomaattibulgur

Uunissa paahdetut tomaatit maustavat bulgurin aivan uudelle tasolle. Uunivuokaan muodostunutta lientä ei kannata heittää hukkaan vaan sekoittaa myös se bulgurin joukkoon paahdettujen tomaattien lisäksi. Sirtuunamehussa marinoitu punasipuli tuo mukavasti raikkautta tomaattibulguriin.

Yrttisatoa tulee hyödynnettyä harva se päivä ja erityisesti yrttiöljyjen muodossa. Tomaatti ja basilika ovat kuin luotuja toisilleen, joten tomaattibulgur tarjottiin basilikaöljyn kera.

Tomaattibulguria voi hyvin tarjota grillatun lihat, munakoison tai halloumin kera. Tomaattibulguriin kannattaa käyttää eri värisiä tomaatteja, jolloin annoksesta tulee näyttävämpi.

Tomaattibulgur

Ainekset

500 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 dl
bulguria
Marinoitu punasipulo
1 kpl
punasipuli
2 rkl
sitruuna mehua
1 tl
hunajaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Basilikaöljy
4 dl
tuoretta basilikaa
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 kpl
punainen chili hienonnettuna
1 tl
hunajaa
1 rkl
sitruuna mehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ dl
neitsytoliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kannelliseen astiaan. Lisää sitruunamehu, hunaja sekä mausta suolalla ja pippurilla. Laita kansi kiinni ja ravista hyvin. Anna maustua vähintään 15 min.

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista basilikaöljy soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella, anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Tarkista basilikaöljyn maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sekoita paahdetut tomaatit ja vuokaan muodostunut liemi bulgurin joukkoon. Lisää marinoidut punasipulit bulgurin joukkoon.
Tarjoile bulgur basilikaöljyn kera. Tomaattibulgur sopii mainiosti grillatun lihan, munakoison tai halloumin kera nautittavaksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *