Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Tomaattikeitto on pelastanut minut usein pulasta, kun lounasajan lähestyessä olen huomannut kaappien olevan tyhjää täynnä. Viime viikonloppuna herkullinen tomaatti-vuohenjuustokeitto syntyi kaapista löytyneistä tomaattimurska purkeista ja jääkaapista löytyneestä vuohenmaito tuorejuuston lopusta. Tuoreita yrttejä keittiöstämme löytyy yleensä aina ja tällä kertaa keittoa maustoi timjami sekä tuore basilika. Timjamin lisäsin keittoon heti ja basilikan vasta lopuksi. Lounaan kruunasi rapeakuorinen maalaisleipä, jonka kera suosittelen keittoa tarjottavan. Blogiarkistosta löytyy myös ohje Italialaiseen kaappien tyhjennys tomaattikeittoon, johon saa hyvin käytettyä kuivahtaneet leivän loput.
Herkullinen tomaatti-vuohenjuustokeitto
Ainekset
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 800 g
- tomaattimurskaa (mutti)
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- 5 dl
- kana- tai kasvislientä
- 1 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- tuoreita timjamin lehtiä
- 100 g
- vuohenmaito tuorejuustoa (chavroux)
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa tilkassa öljyä muutama minuuttu. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, mausta sokerilla ja timjamilla. Anna porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää keittoon vuohenjuusta ja sekoita kunnes juusto on liuennut kunnolla keiton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon hienonnettu basilika ja tarjoile hyvän leivän kera.