Tomaatti-mozzarellapastasalaatti
Eilen saimme nauttia hyvästä ilmasta, musiikista ja seurasta Puisto Bluesissa. Valmistin meille piknik evääksi orzo eli jyväpastasta tomaatti-mozzarellasalaatin. Herkullisen salaatin salaisuus on itsetehty pesto, joka on yllättävän helppoa. Uunissa kuivatut kirsikkatomaatit ovat niin herkullisia, että ne voisi napsia ihan sellaisenaan.
Tomaatti-mozzarellasalaatti maistui erinomaisesti piknikillä marinoitujen oliivien, artisokkien, paprikan ja valkosipulin kynsien kera. Rucola sopii taatusti myös tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa tarjottavaksi.
Tomaatti-mozzarellapastasalaatti
Ainekset
- 200 g
- punaisia kirsikkatomaatteja
- 200 g
- keltaisia kirsikkatomaatteja
- 200 g
- miniluumutomaatteja
- 300 g
- orzopastaa (jyväpastaa)
- 375 g
- minimozzarelloja
- Pesto
- 3 dl
- tuoretta basilikaa (n. 1½ ruukkua)
- 1 dl
- paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 dl
- parmesaania raastettuna
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2½ dl
- neitsytoliiviöljyä
- Viimeistelyyn
- 0
- tuoretta basilikaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita kirsikkatomaatit ja miniluumutomaatit. Laita tomaatit leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Kuivata tomaatteja uunissa 125 asteessa 2-3 tuntia. Tomaatit ovat valmiita kun ne eivät ole enää vetisiä. Anna tomaattien jäähtyä.
Keitä orzopasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista pesto laittamalla basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunan mehu ja parmesan korkeareunaiseen kulhoon. Lisää 1 dl oliiviöljyä ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää loput oliiviöljyt vähitellen kunnes peston koostumus on mielestäsi hyvä. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita pesto hyvin pastan joukkoon. Lisää pastasalaattiin minimozzarellat ja uunissa kuivatut tomaatit. Viimeistele tomaatti-mozzarellapastasalaatti tuoreella basilikalla.