Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Tillipesto ja uudet perunat

height=”1095″ width=”730″>

Uudet perunathan kuuluu perinteisesti syödä voin ja tillin kera. Rakastan pestoja ja päätin rohkeasti kokeilla miltä tillipesto maistuisi. Peston valmistaminen onnistui mökilläkin nopeasti ja helposti. Ihastuin tillipestoon ensi maistamisella ja se sopi äärimmäisen hyvin uusien perunoiden kanssa nautittavaksi.

Miehen mielestä tillipesto oli myös todella hyvää, mutta kuulemma perunat olisivat kaivanneet vielä voita. Itse en voita kaivannut, mutta nämähän ovat makuaisioita. Tillipesto on mielestäni oiva haastaja voille uusia perunoita maustamaan, rohkeasti siis kokeilemaan.

Tillipesto

Ainekset

60 g
tuoretta tilliä varsineen
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 dl
raastettua parmesaania
4 rkl
sitruunamehua
3 rkl
auringonkukansiemeniä
1 dl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Soseuta kaikki tillipeston ainekset sauvasekoittimella kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua. Voit valmistaa tillipeston myös morttelissa. Tarjoa tillipesto esimerkiksi keittettyjen uusien perunoiden kera.

Kommentit (1)

  1. Anne P.

    Tillipesto kuulostaa ihanalta! uudet perunat ja tilli ovat kyllä luodut yhteen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *