Tillipesto ja uudet perunat
height=”1095″ width=”730″>
Uudet perunathan kuuluu perinteisesti syödä voin ja tillin kera. Rakastan pestoja ja päätin rohkeasti kokeilla miltä tillipesto maistuisi. Peston valmistaminen onnistui mökilläkin nopeasti ja helposti. Ihastuin tillipestoon ensi maistamisella ja se sopi äärimmäisen hyvin uusien perunoiden kanssa nautittavaksi.
Miehen mielestä tillipesto oli myös todella hyvää, mutta kuulemma perunat olisivat kaivanneet vielä voita. Itse en voita kaivannut, mutta nämähän ovat makuaisioita. Tillipesto on mielestäni oiva haastaja voille uusia perunoita maustamaan, rohkeasti siis kokeilemaan.
Tillipesto
Ainekset
- 60 g
- tuoretta tilliä varsineen
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 1 dl
- raastettua parmesaania
- 4 rkl
- sitruunamehua
- 3 rkl
- auringonkukansiemeniä
- 1 dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Soseuta kaikki tillipeston ainekset sauvasekoittimella kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua. Voit valmistaa tillipeston myös morttelissa. Tarjoa tillipesto esimerkiksi keittettyjen uusien perunoiden kera.
Tillipesto kuulostaa ihanalta! uudet perunat ja tilli ovat kyllä luodut yhteen 🙂