TexMex -mausteseos

Muutama vuosi sitten havahduin texmex hylyllä siihen, että mausteseoksen voisi yrittää tehdä myös itse. Tällä perusohjeella olen tehnyt mausteseosta jo kymmeniä kertoja. Meillä ei siis enää valmiita texmex maustepusseja näy. Mausteseoksella maustaa niin jauhelihan kuin broilerinkin.

Hiukan tulee tätä perusohjetta aina varioitua. Chilirouheen tai jauheen määrä riippuu aina siitä ovatko lapsetkin syömässä. Jos ruoka on tarkoitettu vain aikuisille tuplaan usein chilin määrän. Mausteseokseen saa vielä enemmän makua kun tavallisen chilijauheen sijaan käyttää savustetuista chipotlechileistä tehtyä jauhetta. Mausteseokseen voi myös lisätä muscovadosokeria.

Kannattaa rohkeasti kokeilla itse erilaisten mausteseoksien tekemistä, itse olen ainakin yllättynyt pelkästään positiivisesti lopputuloksista.

 

TexMex -mausteseos

Ainekset

1 tl
chilirouhetta (myös chilijauhe käy)
1 tl
savustettua paprikajauhetta
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
valkosipulijauhetta
2 tl
oreganoa
1 tl
mustapippuria myllystä
2 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kaikki mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Purkita mausteseos ilmatiiviiseen maustepurkkiin. Käytä esimerkiksi jauhelihan ja broilerin maustamiseen. Mausteseos on riittoisaa ja riittää noin kolmeen ruoanlaitto kertaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *