Terveelliseen herkutteluun tofurullat

Joulun herkuttelujen jälkeen kaipaa aina terveellisempää ruokaa. Itse päätin kokeilla kevyempään ja terveelliseen herkutteluun kesärullia. Rullat ovat olleet pitkään tocook -listalla, mutta jostain syystä ovat tähän asti jääneet kokeilematta.

Olen tykästynyt kymäsavu tofuun ja päätin käyttää sitä rullissa. Tofun lisäksi rulliin päätyi tuoretta korianteria, avocadoa, babypinaattia, kurkkua ja porkkanaa, sekä tippa srirachaa antamaan hiukan potkua. Kasviksia voi vaihdella omien mieltymysten ja saatavuuden mukaan. Tuoreista kasviksista tehdyt kesärullat maistuivat ihanan raikkailta joulumässäilyiden jälkeen. Erilaisten dippikastikkeiden kanssa rullilla herkutteluun saa myös hyvin vaihtelua.

Innostuin rullailusta niin, että niillä herkuteltiin myös uudenvuoden aattona. Siitä lisää huomenna.

 

Kylmäsavutofu kesärullat

Ainekset

300 g
kylmäsavu tofua
2 kpl
porkkana
1 kpl
kurkku
80 g
tuoretta baby pinaattia
225 g
riisivermicelli
0
siracha
12 kpl
riisipaperia
0
avocado
0
limemehua
0
tuoretta korianteria
Dippikastike
1 dl
riisiviinietikkaa
1 dl
soijaa
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
1 kpl
limen mehu
1 tl
paahdettua seasamöljyä
2 tl
paahdettuja seasamin siemeniä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1 tl
raastettua inkivääriä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja kurkku tikuiksi. Kuori avocado ja viipaloi, purista päälle hiukan limen mehua estämään tummumista. Huuhtele pinaatti ja korianteri, valuta hyvin. Puolita ja viipaloi kylmäsavutofu. Keitä riisivermicellit pakkauksen ohjeen mukaan.

Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se pehmenee. Nosta riisipaperi leikkuulaudalle. Laita kaikkia täytteitä keskelle riisipaperin etureunaan ja lisää halutessasi muutama tippa siracha -kastiketta. Käännä molemmilta sivuilta reunat rullan päälle ja pyöritä tiiviiksi rullaksi.

Sekoita kaikki dippikastikkeen ainekset ja anna maustua. Jaa dippikastike jokaiselle syöjälle omaan kulhoon. Dippaa rullia kastikkeeseen ja herkuttele.

Kommentit (2)
  1. Näyttävät herkullisilta! Itse kokeilin kesärullia ensimmäistä kertaa syksyllä, ja tämä kylmäsavutofuversio kuulostaa todella hyvältä. Voisikin melkein lounaaksi tällaisia pyöräyttää, kun riisipaperikin on vielä kaapissa 🙂

  2. Kylmäsavutofu on kyllä erinomaista ja kesärullia tulee taatusti jatkossa tehtyä usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *